Galatasaray’a Şampiyonlar Ligi’nde zorlu rakipler

Galatasaray Kadın Futbol Takımının Şampiyonlar Ligi gruplarındaki rakipleri belli oldu. Galatasaray Lyon, Wolfsburg ve Roma'yla eşleşti.

Spor 27 Eylül 2024
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu.

Galatasaray Türk futbol tarihinde bir ilke daha imza attı. Üç yıl önce kurulan kadın futbol takımı adını Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırdı. Geçen sezonu Türkiye’de şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray ön eleme turunda Slavia Prag’ı 2-2’nin rövanşında deplasmanda 2-1 yenerek büyük başarıya uzandı.

Gruplarda mücadele edecek ilk Türk takımı olma özelliğini kazanan Galatasaray’ın söz konusu gruplardaki rakipleri de belli oldu. Cimbom Lyon, Wolfsburg ve Roma gibi zorlu ekiplerin olduğu A Grubu’na düştü. Lyon Kadın Futbol Takımının tarihinde tam sekiz Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu var. Fransızlar 23 yıldır düzenlenen turnuvanın en çok şampiyon olan takımı konumunda. Son olarak 2024’te final oynayan ekip İspanyol rakibi Barcelona’ya yenilerek ikinci olmuştu. Lyon tarihinde 11 final gördü ve yalnızca üç kez kaybetti. Wolfsburg ise tarihinde bu kupayı iki kez müzesine götürdü dört kez finalde kaybetti. Almanlar son finallerini 2023 yılında oynadılar ve onlar da Barcelona’ya kaybettiler. Roma’nın bu denli büyük bir başarısı ve istikrarı bulunmuyor.

Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde dört grupta 16 takım mücadele edecek. B Grubu’nda Chelsea, Real Madrid, Twente, Celtic; C Grubu’nda Bayern, Arsenal, Juventus, Valerenga; D Grubu’nda Barcelona, Manchester City, St Pölten ve Hammarby yer alacak.

Kaostan gövde gösterisine: Galatasaray böyle ayağa kalktıKaostan gövde gösterisine: Galatasaray böyle ayağa kalktı

İşte Şampiyonlar Ligi yolculuğunda kritik tarihler:

1. Hafta: 8/9 Ekim
2. Hafta: 16/17 Ekim
3. Hafta: 12/13 Kasım
4. Hafta: 20/21 Kasım
5. Hafta: 11/12 Aralık
6. Hafta: 17/18 Aralık

Çeyrek Finaller
Kura: 7 Şubat , Nyon
İlk ayak: 18/19 Mart
İkinci ayak: 26/27 Mart

Yarı Finaller
Kura: 7 Şubat , Nyon
İlk ayak: 19/20 Nisan
İkinci ayak: 26/27 Nisan

Turnuvada final maçı 23, 24 ya da 25 Mayıs tarihinde Portekiz’in başkenti Lizbon’da Estádio José Alvalade’de oynanacak.

Galatasaray galibiyete 'ortadan' gittiGalatasaray galibiyete ‘ortadan’ gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.