Ölüm grubundan Dortmund PSG el ele çıktı

Şampiyonlar Ligi'nde kura çekimi ardından ölüm grubu olarak adlandırılan F Grubu'ndan Borussia Dortmund lider, PSG ikinci sırada çıktı. İki takım grubun son haftasında 1-1 berabere kaldı.

Spor 14 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
PSG ve Dortmund berabere kaldı, iki takım da son 16'ya çıktı.

Kura çekimi yapıldığı gün formatın değişeceği Şampiyonlar Ligi’nin son ölüm grubu olarak nitelendirilen F Grubu’nun final gecesi büyük heyecana sahne oldu. Topun bir o kalede bir bu kalede olduğu, çizgiden çıkan pozisyonların yaşandığı Borussia Dortmund – PSG mücadelesi ikinci yarıda Adeyemi ve Mbappe’nin golleriyle 1-1 bitti. Diğer maçta Milan Newcastle’ı geriden gelip 2-1 yendi. PSG ve Milan sekiz puanda eşitlendi, ancak PSG rakibine karşı ikili averajda üstün olunca son 16 turuna çıkan taraf oldu. Borussia Dortmund grubu lider bitirdi. Milan 3. olup UEFA Avrupa Ligi’ne gitti. Newcastle United’ın Avrupa macerası sona erdi.

H Grubu’nun final gününde 9 puanlı iki takım Porto ve Shakhtar karşılaştı. Porto 9. dakikada Galeno ile öne geçerken, 29’da Danylo Sikan beraberliği getirdi. 43’te Galeno yeniden sahne aldı devre 2-1 bitti. Porto 62’de Mehdi Taremi’yle skoru 3-1 yaptı, Stephen Eustaquio 75’te kendi kalesine atınca durum 3-2 oldu. 75’te Pepe sahne aldı ve Porto yeniden rahatladı. Francisco Conceiçao 82’de farkı 3’e çıkardı. Maçın sonucunu belirleyen golü Eguinaldo 88’de attı. Porto 5-3 kazandı, grup 2. olarak son 16 turuna yükseldi. Grubun diğer maçında Antwerp evinde Barcelona’yı 3-2 yendi ve 0 çekmekten kurtuldu.

Lider Sociedad, kayıpsız MadridLider Sociedad, kayıpsız Madrid

Gecenin diğer sonuçları:

G Grubu:

Leipzig – Young Boys 2-1

Kızılyıldız – Manchester City 3-2

E Grubu:

Celtic – Feyenoord 2-1

Atletico Madrid – Lazio 2-0

Lineker ve BBC yine karşı karşıyaLineker ve BBC yine karşı karşıya

İşte soldan sağa sıralamalarıyla son 16 turuna yükselenler:

A Grubu: B. Münih, Kopenhag

B Grubu: Arsenal, PSV

C Grubu: Real Madrid, Napoli

D Grubu: Sociedad, Inter

E Grubu: Atletico, Lazio

F Grubu: Dortmund, PSG

G Grubu: Man. City, Leipzig

H Grubu: Barcelona, Porto

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.