Arsenal’a şoku Paris yaşattı

Kadınlar Şampiyonlar Ligi Eleme maçında geçtiğimiz sezonun yarı finalisti Arsenal, Fransa Ligi 3.’sü Paris FC’ye penaltılar sonucu kaybetti ve turnuvaya erken veda etti.

Spor 11 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Arsenal Paris'e elendi.

İngiltere kadın futbolunun önde gelen ekiplerinden Arsenal, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalma mücadelesinde Paris FC ile kozlarını paylaştı. Geçen sezonu Lyon ve PSG’nin ardından Fransa Ligi 3.’sü olarak bitiren Paris, ilk turda Kryvbas’ı 4-0’la eledikten sonra Arsenal’a rakip oldu. Londra ekibi ise Linköping’i 3-0’la geçtikten sonra Paris’in karşısına çıktı.

İlk yarısı berabere biten mücadelenin ikinci yarısına konuk Paris iyi başladı. Mathilde Bourdieu, 56 ve 57’de şok iki golle Paris’i öne geçirdi. Alessia Russo 80’de Arsenal adına farkı bire indirirken, Jen Beattie 90+6’da maçı uzattı. Uzatmalarda Paris, Julie Soyer ile 106’da yeniden öne geçerken, Russo 116’da bir kez daha sahne aldı ve maçı penaltılara götüren golü attı.

Hani 80 milyonluk bir Pepe vardı ya! O şimdi TrabzonsporluHani 80 milyonluk bir Pepe vardı ya! O şimdi Trabzonsporlu

Geçtiğimiz mayıs ayında Şampiyonlar Ligi yarı final mücadelesinde Emirates’te taraftarının önünde Wolfsburg’a penaltılar sonucu kaybeden Arsenal, aynı hüsranı bir kez daha yaşadı. Topçular, Paris’e de 4-2 yenildiler ve Şampiyonlar Ligi’ne bu kez çok çok erken veda ettiler.

Yılın futbolcusu ödüllerinde bir Fenerbahçeli...Yılın futbolcusu ödüllerinde bir Fenerbahçeli…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.