Altay Bayındır: Galatasaray derbileri farklıydı

Manchester United’a transfer olan Altay Bayındır kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Altay, Galatasaray derbilerinin atmosferinin kendisi için farklı olduğunu vurguladı.

Spor 1 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Altay Bayındır Türkiye'deki derbilerle ilgili konuştu.

Sezon başında Fenerbahçe’den ayrılıp Manchester United’ın yolunu tutan Altay Bayındır Manchester United TV’de yayınlanan podcaste açıklamalarda bulundu.

Milli kaleci, Türkiye’de oynadığı derbi atmosferleriyle alakalı “Galatasaray karşılaşmaları, oynadığım en büyük derbilerdi. Beşiktaş ile oynadığımız karşılaşmalar da büyük maçlardı ama Galatasaray derbileri daha farklıydı ve o maçların atmosferini çok seviyordum.” dedi.

Manchester United’da kriz bitmez: Oyuncular Erik ten Hag’ı sorgulamaya başladıManchester United’da kriz bitmez: Oyuncular Erik ten Hag’ı sorgulamaya başladı

“Penaltı kurtarınca benden iyisi yoktu”

Kaleciliğe başlayış hikâyesini de anlatan 25 yaşındaki kaleci, Bursaspor’da farklı pozisyonda oynarken kendisini bir anda kalede bulduğunu söyleyerek “Ben her zaman forvet olurdum. İlk oynadığım pozisyon ise defanstı, sonra forvet oynadım. İlk kulübüm olan Bursaspor’da oynuyordum. O zaman defans oyuncusuydum. Bir gün kaleci antrenmana gelemeyince antrenörümüz bana ‘Altay sen uzunsun, kaleye git ama keyif yapacak zaman yok’ dedi. Ben defansta veya forvette oynamak istiyordum ama ‘tamam deneyelim’ dedim. Kaleye geçtim ve çok iyi hissettim. Kaledeyken topa doğru atlıyordum ve herkes bana ‘yapabilirsin’ diye bağırıyordu. Penaltı kurtarınca benden iyisi yoktu.” dedi. Altay, kalecilerin sahada oynayan on futbolcuya göre farklı renkte forma giymesinin de dikkatini çektiğini söyledi.

City, United'a fazla geldi: Manchester derbisinde Maviler güldüCity, United’a fazla geldi: Manchester derbisinde Maviler güldü

“Pozisyonum için anneme danıştım”

Pozisyonunu değiştirmeden önce annesine danışan milli kaleci “Annem mutfaktaydı, ona ‘Şu anki pozisyonum hakkında ne düşünüyorsun? Forvet oynayabilirim veya kaleye geçebilirim’ dedim. O da bana uzun olduğum için kaleye geçmem gerektiğini söyledi” dedi.

Konuşmasın son bölümünde annesine seslenen Bayındır, şu ifadeleri kullandı: “Annem, her şey için teşekkür ederim. Kalede olmayı çok seviyorum. Konumumu seviyorum. Çok farklı ve zor elbette. Zor ama topu yakalamak çok güzel bir duygu. Topu yakaladığımda herkes benimle birlikte ‘Evet yaptık, evet!’ diyor” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.