Guardiola Premier Lig’de sezonun menajeri!

Manchester City ile beraber üst üste 3. şampiyonluğunu kazanan İspanyol menajer Pep Guardiola, Premier Lig’de sezonun menajeri seçildi.

Spor 31 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Premier Lig'de yılın menajeri Pep.

Manchester City, sezonun büyük bölümünü Arsenal’ı takip ederek sürdürdükten sonra şampiyonluğa ulaştı. Kuzey İngiltere ekibi, özellikle Dünya Kupası arasından sonra yakaladığı olağanüstü formla zafere koştu.

City’yi bu başarıya ulaştıran, aynı zamanda FA Cup ve Şampiyonlar Ligi’nde de finale çıkartan Pep Guardiola, Premier Lig’de sezonun menajeri seçildi. Pep yönetiminde City, 28 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 89 puan topladı. Bu beraberlik ve mağlubiyetlerden birer tanesi City şampiyonluğu garantiledikten sonra geldi.

Guardiola İspanya’daki ırkçılıkla alakalı iyimser değilGuardiola İspanya’daki ırkçılıkla alakalı iyimser değil

Guardiola, 2017-18, 2018-19, 2020-21 sezonlarının ardından bu ödülü 4. kez kazandı. Pep, ödülü üçer kez kazanan Arsene Wenger ve Jose Mourinho’yu geride bıraktı. Premier Lig tarihinde en fazla sezonun menajeri seçilen 11 kezle Sir Alex Ferguson.

Oyunun gerçek teorisyeni olarak ‘Kulübedekiler’ ve tarihsel süreçleri…Oyunun gerçek teorisyeni olarak ‘Kulübedekiler’ ve tarihsel süreçleri…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.