Arsenal, Altay Bayındır’ı uzatmada yıktı

Altay Bayındır’ın ilk defa Manchester United formasıyla yedek kulübesinde olduğu maçta Arsenal, rakibini duraklama anlarında Declan Rice ve Gabriel Jesus’un golleriyle 3-1 mağlup etti.

Spor 4 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Arsenal Altay'ı üzdü.

Premier Lig’in 4. haftasında Pazar mesaisi büyük maçla kapandı. Arsenal, Emirates’te Manchester United’ı ağırladı. Milli kaleci Altay Bayındır’ın da Manchester United formasıyla ilk kez yedek kulübesinde olduğu maç heyecan fırtınasına sahne oldu. Maça daha iyi  başlayan taraf Arsenal olsa da Marcus Rashford, 27’de United’ı öne geçirdi. Arsenal bu gole yalnızca 1 dakika sonra kaptan Martin Odegaard ile cevap verdi. İlk yarı 1-1 bitti. Arsenal 59. dakikada penaltı kazandı ancak bu karar VAR incelemesi ardından iptal oldu. Manchester, 89. dakikada yakaladığı kontratakla öne geçti. Garnacho’nun golü de VAR incelemesi ardından ofsayt nedeniyle iptal oldu.

Duraklama anlarında baskısını artıran ev sahibi ekip 90+6’da Bukayo Saka’nın kullandığı köşe vuruşunda Declan Rice ile öne geçmeyi başardı. Bu golden 5 dakika sonra son bir kontratak yakalayan Arsenal, bu kez Gabriel Jesus’la pozisyona girdi ve Brezilyalının golü maçın sonucunu belirledi. Sahadan 3-1 galip ayrılan Arsenal 4 hafta sonunda puanını 10’a yükseltti. Manchester United 6 puanda kaldı.

Premier Lig’de günün sonuçları:

Liverpool – Aston Villa 3-0

Crystal Palace – Wolvehampton 3-2

Manchester United'ın '1' numarası AltayManchester United’ın ‘1’ numarası Altay

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.