‘Serhat Akın’ı vurun’ emri Gürcistan’dan gelmiş

Eski futbolcu Serhat Akın geçenlerde silahlı saldırıya uğradı. Akın'ı vurulması için talimatın Gürcistan'dan verildiği belirtildi.

Spor 29 Eylül 2024
Serhat Akın silahlı saldırıya uğradı.

Eski futbolcu ve şimdilerin spor yorumcusu Serhat Akın silahlı saldırıya uğradı. Kavacık’ta bulunan Sports Digitale isimli YouTube kanalı stüdyosunun önünde pusu kuran motosikletli saldırganlar Akın’a üç el ateş edip onu ayak bileğine yakın yerden vurduktan sonra kaçtı. Saldırıya yardım yataklık eden iki kişiyle motosiklet sürücüsü ve silahlı saldırgan da yakalandı.

Polis ekipleri olayda tetiği çeken saldırganın Ozan D., motosikleti kullanan Osman M. ve onlarla birlikte hareket eden İ.T.’yi yakaladı. Olayda kullanılan tabanca da şüphelilerle birlikte ele geçirildi. Şüphelilerin olayda kullandıkları motosikletin plakasının çalıntı olduğu tespit edildi. Yeni Şafak’ın haberine göre Saldırıda silahı kullanan Ozan D. ve arkadaşları ile olaydan sonra bir araya geldiklerini anlatan tanık “Ozan 250 bin TL karşılığında adam vurduklarını söyledi. Bu işi akrabaları olan Hasan Ş. kendilerine vermiş” dedi.

Azmettiricinin suç kaydı kabarık

Azmettirici şüpheli Hasan Ş.’nin cinayet, yaralama ve şüpheli ölüm başta olmak üzere 10 ayrı suç kaydı olduğu tespit edildi. Hakkında dört ayrı yakalama kararı bulunan Hasan Ş.’nin Gürcistan’da firari olduğu belirlendi. Silahı kullanan Ozan Dalmaz’ın ‘oto hırsızlığından’, Osman M.’nın ‘kasten yaralamadan’ suç kaydı olduğu ortaya çıktı. M.A.’nın ‘yaralama’ dahil yedi, İ.T.’nin ise ‘yaralamadan’ üç ayrı suç kaydı olduğu tespit edildi.

Serhat Akın'a saldıranlar yakalandıSerhat Akın’a saldıranlar yakalandı

Altaylı’dan kritik iddia

Gazeteci Fatih Altaylı konuyla alakalı bir iddia ortaya attı. Altaylı olayı “Spor yorumcusu Serhat Akın’ın vurulması dahi spor camiasında sessizlikte geçiştirilmeye çalışılıyor. Spor medyası da, polis adliye medyası da konu karşısında suskun. Sanki korku içindeler. Bahis mafyası tarafından zaten kirletilmiş olan Türk sporu, bu sessizlikle daha da kirli hale getiriliyor” diye yorumladı. Gazeteci, Sports Digitale kanalı sahibi Murat Zorlu ve Serhat Akın’ın telefonlarının inceleme altında olduğunu, Fenerbahçeli iki yöneticiden gelen mesajların öne çıktığını belirtti.

Serhat Akın silahlı saldırıya uğradı, ameliyat olduSerhat Akın silahlı saldırıya uğradı, ameliyat oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.