Karaborsa bilet soruşturmasında tanık ifadeleri ortaya çıktı

Galatasaray camiasını uzun süredir çalkalayan karaborsa bilet satış iddialarıyla ilgili yeni bir gelişme oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmadaki tanık ifadelerine ulaşıldı.

Spor 29 Eylül 2024
Galatasaray'daki karaborsa bilet soruşturmasında tanık ifadelerine ulaşıldı.

Hayri Kozak’ın Galatasaray Divan Kurulu toplantısında dile getirmesiyle gündeme gelen, devamında Fatih Altaylı’nın üstünde yazıp çizmesiyle daha görünür olan Galatasaray’daki karaborsa bilet satışı iddiaları sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek’in savcılığa gitmesiyle yargıya taşınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturmada tanık ifadelerine başvuruldu. İfadelerin bir kısmı ortaya çıktı.

Hayri Kozak ultrAslan’ı işaret etti

Divan Kurulu kürsüsünde konuyu ilk dile getiren isimlerden biri olan kulüp ve kurul üyesi Hayri Kozak karaborsa bilet iddialarını ilk kez gazeteci Haluk Yürekli’nin katıldığı bir televizyon programında “Galatasaraylı 18 kişi savcılık tarafından ifadeye çağırıldı” sözleriyle öğrendiğini, 100 yıllık tarihi olan Galatasaray Spor Kulübünde bugüne kadar böyle bir iddia ve soruşturma yaşanmadığını ve bu söylemin kendisini rahatsız ettiğini söyledi. İlk etapta iddialarla ilgili kulübün girişimde bulunacağını düşündüğünü ancak kimse harekete geçmeyince 14 Ağustos’ta konuyu Divan Kurulu toplantısında dile getirdiğini belirten Kozak şöyle devam etti:

“Neden Kulübün bu konuyla ilgili herhangi bir araştırma yapmadığını, bu konuyla ilgili de ‘Benden başka bilgisi olan ve rahatsız olan yok mu?’ şeklinde soru sorduğumda yalnızca iki arkadaşım, ‘bilgileri olduğunu’ söyleyince hayal kırıklığına uğradım. Başkan ise bunları dile getirmeme rağmen bu iddiaların ‘Yalan ve asılsız bilgi’ olduğunu söyleyince ben de Divan Kurulunda yalancı durumuna düştüm. Cevap hakkım dolduğu için divan başkanına giderek söz istedim ancak bana söz hakkı verilmedi. Daha sonra ben bu işin peşinden gideceğimi ve ne gerekiyorsa yapacağımı söyledim.”

Kozak Divan Kurulu toplantısından önce Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek’in savcılığa gittiğini, 18 kişinin ifadeye çağrıldığı bilgisinin yalan olduğunu ve herhangi bir soruşturma olmadığına ilişkin bilgi aldığını kendilerine söylediğini ileri sürdü.

Gazeteci Haluk Yürekli’yi, dile getirdiği iddialarını sormak için 4-5 kez aradığını ancak ulaşamadığını anlatan Kozak “Yine Denetim Kurulu ile görüştüm ve karaborsadan bilet satışıyla ilgili denetimin yapıldığını söylediler. Şu an denetim devam etmektedir. Ben Divan Kurulu üyesi olmama rağmen biletin Passolig üzerinden satışı ve devriyle ilgili aşamalardan bilgi sahibi değilim, ancak ultrAslan Grubunun önde gelenlerinden birinin Galatasaray Kulübünde kendisine tahsis edilen odaya gelerek çalışma yaptığını duydum” dedi.

Kozak karaborsa satışına dair şüphe duyduğunu, bu işin peşini bırakmayacağını, biletlerle ilgili alım satım ve devir işleriyle ilgilenen kulüp profesyonellerinin de beyanlarının alınmasının uygun olacağını söyledi.

Serhat Ulueren: ultrAslan liderlerine stadyumdan oda tahsis edilmiş

Serhat Ulueren: Bora Bahçetepe’nin taraftar gruplarından ultrAslan’ın eski kurucularından Sabahattin Şirin ve şu an ki ultrAslan lideri Yılmaz Tutuş’a stadyum içinde oda bile tahsis edildiğini öğrendim.

Tanık olarak ifadesi alınan Telegol programının moderatörü Serhat Ulueren ise 30 yıllık meslek hayatında 15 yıl Galatasaray muhabiri olarak çalıştığını, herhangi bir spor kulübü yönetimine gelmek isteyen kişilerin karaborsa bilet satışının önüne geçecekleri yönünde vaatlerde bulunduğunu, ancak bu zamana kadar kimsenin somut adım atmadığını söyledi. Ulueren karaborsa bilet iddialarına ilişkin şu sözleri sarf etti:

“Sormuş olduğunuz konu ile ilgili olarak özellikle ultrAslan taraftar grubu yöneticilerinin ve taraftarlarının stadyum içinde istedikleri şekilde gişe kapılarından geçtiği ve gişe memurlarının bile bu şahıslardan korktuğunu bizzat oğlum Galatasaray taraftarı olarak ultrAslan’ın içinde olduğu için duydum. Benim karaborsa üzerinden bilet satışı sonrası Galatasaray Spor Kulübü içinde görevli herhangi bir yöneticinin veya sorumlunun kendisine menfaat sağladığına dair bilgim yok. Ancak Fatih Altaylı ve Hayrettin Kozak’tan da duyduğum üzere bu işin başında Eray Yazgan ve Alper Narman isimli şahısların olduğunu, stadyum sorumlusu Bora Bahçetepe’nin taraftar gruplarından ultrAslan’ın eski kurucularından Sabahattin Şirin ve şu an ki ultrAslan lideri Yılmaz Tutuş’a stadyum içinde oda bile tahsis edildiğini öğrendim.”

Bu ifadelerinin duyumdan ibaret olduğunu, ultrAslan Grubunun 13 binden fazla taraftarı bulunduğunu, karaborsadan bilet satışının tespitinin çok zor olduğunu söyleyen Ulueren yurtdışında yaşayan vatandaşlara sosyal medya platformlarından fahiş fiyata bilet satıldığıyla ilgili kendisine çok ihbar geldiğini, iddiaların tespitini Passolig’in yapabilmesinin denetleyen kurum olmaması nedeniyle mümkün olmadığını belirtti.

‘Biletlerin beş dakikada bitmesi hayatın olağan akışına aykırı’

Kamuoyunun rahatsızlığının ‘bilet satışının beş dakika içinde bitmesi’ olduğunun altını çizen Serdat Ulueren bu durumun hayatın olağan akışına aykırı olduğu için iddiaların araştırılmasını talep etti. Karaborsa bilet satışı iddialarının gündeme gelmesinin ardından biletlerin bulunmaya başlamasının sebebini merak ettiğini beyan eden Ulueren şunları kaydetti:

“Bence bu konuda kimsenin bir bilgisi de yok. Bu soruşturmanın, basında ve sosyal medyada yer alan haber ve bilgilerin Galatasaray yönetimini yıpratma adına bilinçli olarak yapıldığını tahmin ediyorum. Zira Galatasaray Mali Genel Kuruluna az kalmışken bu kadar zayıflatıcı olayların art arda gelmesi mümkün değildir. Dursun Özbek’i zayıflatmak ve Galatasaray Spor Kulübünü karıştırmak amacıyla bu iddiaların gündeme geldiğini düşünüyorum.”

Adnan Aybaba: Amacımız Türk futbolunun daha ileriye gitmesi

Lider Haber adlı televizyon kanalında yayınlanan Telegol programının yorumcularından Adnan Aybaba ifadesinde yayınlarına telefonla bağlanan Hayri Kozak’ın kulüpte usulsüz şekilde yöneticilerin de dahil olduğu karaborsadan bilet satışıyla ilgili ekonomik tartışmaların yaşandığını, yönetimin de, kendisi dahil birçok kişinin de bu konuyla ilgili rahatsızlık duyduğunu söylediğini belirtti.

Kendisinin de konuyla ilgili savcılığın araştırma yapmasını istediğini sık sık dile getirdiğini anlatan Aybaba “Bizim amacımız özellikle bir spor yorumcusu ve gazeteci olarak kamuoyunda geçen iddiaların özellikle Türk futbolu adına açığa çıkarılması ve şeffaf şekilde Türk futbolunun daha ileriye gitmesidir” dedi.

Galatasaray'ın eski yöneticisi savcılığa gitti: İşte karaborsa bilette tüm iddialarGalatasaray’ın eski yöneticisi savcılığa gitti: İşte karaborsa bilette tüm iddialar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.