Yavaş’ın üstüne yürüyen AK Partili başkanın darp iddiası: Savcı değişti, CHP ilçe başkanı gözaltına alındı

Mersin'de Yavaş'ın konuşması sırasında AK Partili ilçe başkanının kürsüye yürümesiyle arbede oldu. CHP İlçe Başkanı Günay hakkında darp iddiasıyla gözaltı kararı verildi. Günay ve beraberindekiler daha sonra serbest bırakıldı.

Savcının değişmesiyle Günay yeniden gözaltına alındı. CHP örgütü adliye önünde adalet nöbeti tutarken, Günay ve beraberindeki iki kişi sonra yine salıverildi.

Siyaset 30 Eylül 2024
Fotoğraf: DHA

28 Eylül’de Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nde ortalık karıştı. Festivalde konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş parlamenter sisteme dönüş ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda adaletin yeniden sağlanması gerektiğini vurguladığı sırada beklenmedik bir olay yaşandı.

Yavaş’ın konuşmasını izleyenler arasında olan AK Parti Mut İlçe Başkanı Adem Çopur Mansur Yavaş’a sert tepki gösterdi. Çopur iddiaya göre elindeki su şişesini de fırlatarak “Yalan konuşuyorsun başkan” diyerek kürsüye doğru yürüdü. Bu hareket ortamda gerilimi artırırken Yavaş’ın korumaları duruma müdahale etti ve Çopur’u alandan uzaklaştırdı.

Arbede ve darp iddiaları

Bu olayın ardından hastaneye giden Adem Çopur darp raporu aldı ve Yavaş’ın korumaları, CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay ile CHP Gençlik Kolları üyeleri hakkında suç duyurusu yaptı. Çopur, Günay’ın kendisini darp ettiğini öne sürdü.

İfadesi alınan Abdurrahman Günay serbest bırakıldı. Ancak olayların seyri bir savcı değişikliğiyle yeni boyut kazandı. Yeni savcının kararıyla CHP İlçe Başkanı Günay hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

CHP örgütü tepkili: Tiyatro

Gözaltı kararı CHP saflarında büyük tepki yarattı. CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır yaşananları ‘bir tiyatro’ olarak nitelendirerek partilerinin ilçe başkanı Günay’ın yanında olduklarını belirtti. Olayın adalet sisteminin bağımsızlığını sorgulatır hale getirdiğini savunan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ise yargıyı eleştirdi. CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür de yaşanan süreci ‘hukuksuzluk zinciri’ olarak tanımladı.

Gözaltına alınan Günay işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. CHP ilçe örgütü Günay’a destek için adliye önünde toplandı ve adalet nöbetine başladı. Günay adliyeye CHP’lilerin alkışları eşliğinde giriş yaptı.

Günay’ın yanı sıra gözaltına alınan iki kişi daha savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Olaydan sonra CHP’liler Günay ve diğer gözaltına alınanlara desteklerini göstermek için adliye önünde toplanmaya devam etti.

CHP kent lokantalarını nasıl yaygınlaştırıyor: İstanbul’da kuyruk, Adana’da açılışCHP kent lokantalarını nasıl yaygınlaştırıyor: İstanbul’da kuyruk, Adana’da açılış

Kılıçdaroğlu'ndan Özel'e 'Türkevi' salvoları: CHP rüşveti aklayacak bir parti değildirKılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Türkevi’ salvoları: CHP rüşveti aklayacak bir parti değildir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.