Ak Parti’de Ankara’ya Turgut Altınok, İzmir’e Hamza Dağ

31 Mart yerel seçimleri için daha önce 26 ilde adaylarını duyuran AK Parti Ankara'da düzenlenen toplantıyla 48 adayını daha duyurdu. Ankara adayı Turgut Altınok, İzmir adayı ise Hamza Dağ oldu.

Siyaset 18 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
AK parti’nin Ankara adayı Turgut Altınok oldu.

AK Parti ATO Congresium Kongre Merkezindeki ikinci aday tanıtım toplantısıyla 17’si büyükşehir 48 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Kongre salonu sabah erken saatlerde uzman ekiplerce arandıktan sonra görevlilere teslim edildi. Daha önce 26 il için adayını açıklayan AK Parti’nin böylece tüm il belediye başkan adayları açıklanmış oldu. Parti 7 ilde MHP’nin adaylarını destekleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan tanıtım toplantısında ilçe belediye başkanı adaylarının da cumartesi gününden itibaren 20 Şubat’a kadar duyurulacağını açıkladı.

AK Parti’nin 48 il için belediye başkanı adayları şöyle:

Adana: Fatih Mehmet Kocaispir

Adıyaman: Ziya Polat

Afyonkarahisar: Hüseyin Ceylan Uluçay

Ağrı: Mehmet Salih Aydın

Aksaray: Evren Dinçer

Amasya: Mehmet Uyanık

Antalya: Hakan Tütüncü

Ardahan: Yunus Baydar

Batman: Adil Sebati Ceylan

Bayburt: Mete Memiş

Bilecik: Mustafa Yaman

Bolu: Muhammed Emin Demirkol

Burdur: Mehmet Şimşek

Çorum: Halil İbrahim Aşgın

Diyarbakır: Mehmet Halis Bilden

Gaziantep: Fatma Şahin

Gümüşhane: Ercan Çimen

Hakkari: İsmet Ölmez

Hatay: Mehmet Öntürk

Iğdır: Ülkü Öcal

Kahramanmaraş: Fırat Görgel

Karabük: Özkan Çetinkaya

Karaman: Mevlut Akgün

Kayseri: Memduh Büyükkılıç

Kırıkkale: Mehmet Saygılı

Kırşehir: Osman Arslan

Kilis: Reşit Polat

Konya: Uğur İbrahim Altay

Kütahya: Kamil Saraçoğlu

Malatya: Sami Er

Mardin: Abdullah Erin

Muş: Feyat Asya

Nevşehir: Mehmet Savran

Niğde: Emrah Özdemir

Sakarya: Yusuf Alemdar

Siirt: Ekrem Olgaç

Sivas: Hilmi Bilgin

Şanlıurfa: Zeynel Abidin Beyazgül

Şırnak: Mehmet Yarka

Tekirdağ: Cüneyt Yüksel

Trabzon: Ahmet Metin Genç

Tunceli: Erkan Eroğlu

Uşak: Mehmet Çakın

Van: Abdulahat Arvas

Yozgat: Celal Köse

Zonguldak: Ömer Selim Alan

İzmir: Hamza Dağ

Ankara: Turgut Altınok

‘Yarı zamanlı başkan’ derken haklı mı? İşte Erdoğan ile İmamoğlu’nun kullandığı yıllık izinler‘Yarı zamanlı başkan’ derken haklı mı? İşte Erdoğan ile İmamoğlu’nun kullandığı yıllık izinler

‘Bize asla geri adım attıramayacaklar’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aday tanıtım toplantısında şöyle konuştu:

“Cumhur İttifakı’ndaki ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi adaylarını destekleyeceğimiz yedi vilayetimiz dışındaki tüm büyükşehir ve il belediye başkan adaylarımızı ilan ediyoruz. Önümüzdeki cumartesi gününden itibaren İstanbul’dan başlayarak ilçe adaylarımızın da tanıtımlarını yapacağız. Kimi şehirlere bizzat giderek, kimi şehirlerimizde ise genel başkan yardımcılarımızı göndererek ilçe adaylarımızın tanıtımını kısa sürede tamamlayacağız.

Milletimizin her adımında, her anında hep yanında olacak tüm gönlü ve zihni ile kendini şehirlerine adayacak belediye başkanlarıyla seçimlere hazırlanıyoruz. İnşallah 30 Ocak’ta da seçim beyannamemizi milletimizin takdirine sunacağız.

Bilindiği gibi seçim takvimine göre aday listelerinin en geç 20 Şubat’ta seçim kurullarına verilmesi gerekiyor. Niyetimiz 20 Şubat’a kalmadan adaylar konusundaki tüm hazırlıkları bitirerek tüm enerjimizi seçim kampanyamızı tefrik etmektir.

Milletimize karşı en ufak bir yanlışı olanın yeri AK Parti değildir. 31 Mart’ta bir kez daha şehirlerimize eser vermeye, vatandaşlarımıza hizmet etmeye talibiz.

Bir yanda on yılı aşkın süredir kaos çıkartarak, darbe teşebbüsünde bulunarak ülkemizi diz çöktürmek isteyenlerin saldırılarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde sınır ötesi birliklerimize yapılan alçak saldırılar dahil başımıza gelen hiçbir hadise bu tablodan bağımsız değildir. Biz ülkemizin çıkarlarından taviz vermeyeceğimizi gösterdikçe, siyasi, ekonomik, askeri her alanda ayağımıza takılan yeni çelmelerle karşılaşıyoruz. Böyle bizi korkutacaklarını, yıldıracaklarını sanıyorlar. Bunlar ne Türk milletini ne de onun bir evladı olarak bizi tanıyor.

Bize asla geri adım attıramayacaklar. Bizi yolumuzdan döndüremeyecekler. Bizi ve ülkemizi hiçbir şartta teslim alamayacaklar. Türkiye’nin artık tehditlerle dize getirilebilecek bir ülke olmadığını onlar da öğrenecek. Bunu da 85 milyon olarak hep beraber başaracağız.

Ankara-Tel Aviv hattında soykırım tartışması: Erdoğan'a tepki gösteren İsrailli bakana yanıtAnkara-Tel Aviv hattında soykırım tartışması: Erdoğan’a tepki gösteren İsrailli bakana yanıt

‘CHP’nin DEM’lilerle yaptığı işbirliği kirli oyunun son perdesi’

Ülkemizin ikinci  en büyük partisi adını taşıyan CHP emperyalistlerin koçbaşlığına soyunmuş durumdadır. DEM’lilerle yaptığı işbirliği bu kirli oyunun son perdesidir. Kandil uzantılarının ayakları altına kırmızı halılar sererek, Türk bayraklarını ve Atatürk resimlerini ortadan kaldırarak işbirliklerini aleni hale getirdiler.

Bu iki parti ülkenin ve milletin aleyhine ne varsa birlikte hareket ediyor, lehine ne varsa da birlikte karşı çıkıyor.

Bizim 85 milyona sözümüz var. Şimdi burayı lütfen iyi takip edin. Tek millet diyerek, herkesi kucaklayacak, hiç kimsenin kendini öteki hissedeceği bir iklimin oluşmasına geçit vermeyeceğiz. Tek bayrak diyerek, bağımsızlığımıza sıkı sıkıya sarılacak, hilali mahsun ve yıldızı sönük bırakmak isteyenleri hüsrana uğratacağız.

Parlamentoda çıkmış birisi benim grup başkan vekilim Leyla Hanıma bayrağımıza saldırdığına dair edepsizce ifadeler kullanıyor. Şunu bir defa iyi bil, AK Parti’nin hiçbir ferdi bayrağımıza kağıt parçası demez. O sizin cibiliyetiniz de var. AK Parti’de bunları göremezsiniz.

AK Parti, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır diye yola çıkan bir partidir. Kime ne söylediğinizi iyi bileceksiniz.

Partimizin kuruluşundan bu yana yerel seçim, genel seçim gibi vesilelerle tam 17 defa milletimizin karşısına çıktık. Biz asla milletimizi seçimden seçime hatırlayanlarla aynı safta yer almadık. Yılın her günü, günün her saati milletimizle beraber olduk.

Seçim kampanyası dönemlerinde hep kapı kapı dolaşarak, vatandaşlarımızla iletişim kurduk. İnsanımızla istişare ettik. Belediye başkanlarımız, adaylar, belediye meclis üyelerimiz hep birlikte kapı kapı dolaşıp, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Bu şekilde 31 Mart’a kadar bu yola devam edeceğiz. Ve Allah’ın izniyle patlatarak sandıklardan çıkacağız.

Vatandaşa oy yoksa hizmet de yok diyen edepsizliklerden asla olmadık. Böbürlenmeyi yanımıza hiçbir zaman yaklaştırmadık. Bize kibir yakışmaz. Bize gururlanmak yakışmaz. Biz unutmayın, tevazu ehliyiz.

Mahalli idarelerde asıl yük belediye başkan adaylarımızın omuzlarındadır. Adaylarımız herkesten daha fazla yorulmak, emek vermekle mesul ve mükelleftir. Buradaki her bir arkadaşıma sonuna kadar güveniyorum.”

Erdoğan sert: Ya yanımızdasınız ya karşımızdaErdoğan sert: Ya yanımızdasınız ya karşımızda

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.