Yedi yaşındaki çocuğa öğretmenden demir çubukla dayak

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde bir okulda öğretmenin ikinci sınıfa giden öğrencisini demir çubukla dövdüğü iddia edildi.

Gündem 1 Ekim 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: İHA

İstanbul Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi İbrahim Feridun Tınaztepe İlkokulu’nda ikinci sınıfa giden E. S.’nin derste öğretmenini kitapta bir yer göstermek isteyip yanına çağırdığı ve öğrencinin yanına gelen öğretmenin bilinmeyen bir nedenle elindeki demir sopayla çocuğu dövdüğü iddia edildi.

Olayın ardından E.S.’nin velisi Ö.S. okula çağrıldı ve durum anlatıldı. Anne Ö.S., çocuğunu okuldan alıp hastaneye götürerek darp raporu aldı ve karakola giderek şikayetçi oldu.

Anne Özlem Sevin gelen telefonla okula gittiğini söyledi ve “Öğretmen bana dedi ki ‘E. ağlıyor, okula gelmenizi istiyorum, E.’nin koluna çubukla değdim’ dedi. Okulun merdivenlerini çıkarken öğretmeni gördüm, aşağıya iniyordu. Elinde demir çubuk vardı. E.’yi sordum, ‘idari kısımda’ dedi. İdari odada öğretmenler E.’yi sakinleştirmeye çalışıyorlardı. Oğluma yaklaştım, kolunu gösterdi. Başka yerin acıyor mu dedim, ‘Anne kafam acıyor’ dedi. Kafasındaki saçlar kapatmış alnındaki yarayı. Saçını kaldırdığımda şişlik ve ödem vardı” dedi.

‘Çocuğumun canını onlara nasıl teslim edeceğim’

Hastaneye gidip rapor aldıklarını anlatan Sevin “Adli rapor çıkartıldı. Kolunda bir yara, kırbaç gibi vurulmuş. Yanmış ve ödem toplamış, raporda da var. İşlem bittikten sonra karakolda çocuk şubeye gittik. Şikayetimizi yaptık” ifadelerini kullandı.

Öğretmenin bunu yanlışlıkla yaptığını söylediğini kaydeden anne Sevin, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunu yanlışlıkla yapmışsa, oğluma vurmuşsa benim yanımda olması gerekmiyor muydu? Yaptığı hata, çocuğuma vurmuş. Kafasına aldığı darbe birazcık daha şiddetli olsaydı sonuç daha kötü olabilirdi. Bugün hastanedeyiz. Yarın okula gitmek zorunda, orada o öğretmen nasıl olacak? Çocuğumun canını nasıl onlara teslim edeceğim?”

Darp yüzünden görevden alınan emniyet müdürü yeniden atandı: 'Kaldığı yerden devam'Darp yüzünden görevden alınan emniyet müdürü yeniden atandı: ‘Kaldığı yerden devam’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.