Gedson Fernandes alev aldı

Sergilediği başarılı futbolu bu sezon golcü kimliğiyle de birleştiren Gedson Fernandes Beşiktaş'ın Kayseri deplasmanında da kilit rol oynadı. Bir kez daha skor katkısı üreten Portekizli orta saha üç puanın kazanılmasına yardımcı oldu.

Spor 1 Ekim 2024
Gedson'un sezon başından beri süregelen başarılı performansı Kayseri'de de sürdü.

Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki Beşiktaş’ın en büyük değişimlerinden birini yaşayan Gedson Fernandes bu sezonki golcü kimliğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi sürdürüyor. Şimdiden kariyerinin en skorer sezonuna erişen 25 yaşındaki Portekizli orta saha oyuncusu takımının Kayseri deplasmanında da maça damga vuran isimlerden biri oldu.

Golsüz eşitlikle sonuçlanan ilk yarının ardından dakikalar 56’yı gösterirken ön alan baskısı sonrası topu kazanan Gedson ekmeğini adeta taştan çıkararak rakip kaleci Bilal’i avladı ve takımını 1-0 öne geçiren golü Kayserispor filelerine bıraktı. Böylece bu sezon Süper Lig’de üç, toplamda ise altıncı golünü atan Gedson henüz eylül ayı yeni tamamlanmış olmasına karşın kariyerinin en golcü sezonunu istatistiksel açıdan geliştirmeyi sürdürdü.

Attığı golün yanı sıra orta saha görevlerini başarıyla sergileyişi de 25 yaşındaki orta sahayı Kayseri deplasmanında öne çıkaran isimlerden bir yaptı. Gedson 65 dakika sahada kaldığı Kayserisporlu rakiplerine karşı girdiği dokuz ikili mücadelenin dokuzundan da galip ayrıldı. Bu rakamlar başarılı futbolcuyu 2014-15 sezonu milat alınmak üzere Süper Lig’de yüzde 100 başarı oranıyla en fazla ikili mücadele kazanan Beşiktaş futbolcusu yaptı.

Portekizli futbolcu ayrıca çektiği üç şutun ikisinde çerçeveyi tutturdu, iki çalım atıp iki top kaptı, beş defa da sahipsiz top kazandı.

Kartal uçuyor: Kayseri'de Gedson başladı, Immobile bitirdiKartal uçuyor: Kayseri’de Gedson başladı, Immobile bitirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.