AK Partili vekilin istifasının detayları: Oğlu makam aracıyla uyuşturucu ticareti yapıyormuş

AK Parti Adana milletvekili Ahmet Zenbilci’nin oğlu uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla tutuklandı.

Siyaset 1 Ekim 2024
Ahmet Zenbilci

AK Parti Adana milletvekili ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ahmet Zenbilci dün aniden partisinden istifa etti. Zenbilci istifa gerekçesi olarak “bir adli soruşturmada oğlunun da adının geçmesini” gösterdi. “Asla tasvip etmediğim bu durum nedeniyle soruşturmanın etkin yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması en büyük beklentimdir” diyen Zenbilci bu sürecin partisine zarar vermemesi için istifa ettiğini bildirdi. Zenbilci istifa açıklamasının ardından sosyal medya hesabını kapattı.

İstifanın ardından herkes soruşturmanın içeriğini merak etti. Zenbilci’nin oğlunun uyuşturucu ticaretiyle suçlandığı iddia edildi ve u iddialar doğru çıktı.

AK Partili vekilden sürpriz istifa ve iddia: 'Oğlu hakkında uyuşturucu dosyası var'AK Partili vekilden sürpriz istifa ve iddia: ‘Oğlu hakkında uyuşturucu dosyası var’

DW Türkçe’de Alican Uludağ’ın haberine göre Zenbilci’nin oğlu T.Z. Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir uyuşturucu ticareti soruşturmasında gözaltına alındı.

T.Z.’nin kullandığı araçta yapılan aramada 20 kilogram skunk madde uyuşturucu ele geçirildi. Şüpheli aracın Ahmet Zenbilci adına kayıtlı olduğu belirlendi.

Osmaniye Adliyesi’ne çıkarılan AK Partili vekilin oğlu uyuşturucu ticareti yapmak suçundan tutuklandı.

Zenbilci’nin istifasından sonra Meclis’te AK Parti’nin sandalye sayısı 265’e düştü.

Ahmet Zenbilci kimdir?

1966 yılı Adana Kozan doğumlu olan Ahmet Zenbilci Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Zenbilci Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yönetim ve organizasyon alanında yüksek lisansını tamamladı.

Ahmet Zenbilci Adana İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığı, Sofulu Belde Belediye Başkanlığı, Sarıçam Belediye Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Başdanışmanlığı, İLBANK A.Ş. Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeliği, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Zenbilci evli ve beş çocuk babası.

Sigara kaçakçılığından uyuşturucu 'krallığına': İspanya'nın Türk Escobar'ı öldüSigara kaçakçılığından uyuşturucu ‘krallığına’: İspanya’nın Türk Escobar’ı öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.