HÜDA PAR’dan üç büyük ilde AK Parti’ye destek kararı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Ankara, İstanbul ve İzmir’de AK Parti’yi destekleyeceklerini, diğer illerde de yerel ittifakların olabileceğini söyledi.

Siyaset 11 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
HÜDA PAR'dan AK Parti'ye destek.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu katıldığı 25 TV kanalında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Yerel seçimlerde partisinin stratejisini değerlendiren Yapıcıoğlu bugün Urfa’da düzenlenecek aday tanıtım programıyla bazı illerin belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan görüşmeleri anlatan Yapıcıoğlu yerel seçimlere kendi logo ve adaylarıyla gireceklerini belirterek şöyle konuştu: “Daha önceki dönemlerde Sayın cumhurbaşkanıyla görüşmelerimiz olmuştu. O görüşmelerde Cumhur İttifakı’nın devamı yönünde karşılıklı irade uyuşması olduğunu kamuoyuna açıklamıştık ve bunun nasıl olabileceği ile ilgili olarak her iki partide heyetler oluşturuldu. Görüştüler, epey bir toplandılar. Sonuç itibariyle birkaç büyükşehirde destekleme kararı aldık. Diğer yerlerin çoğunda HÜDA PAR’ın kendi logosuyla, kendi ismiyle, kendi adaylarıyla seçimlere girmesi konusunda karara vardık ve kararımızı da kamuoyuyla paylaştık. İstanbul ve Ankara’da Cumhur İttifakı’nın adaylarına destek vereceğiz. İzmir’de de muhtemelen benzer bir şey olacak. Geriye kalan yerlerde kendi adaylarımızla seçimlere girme konusunda prensip kararımız var. Bazı yerlerde, bazı seçim çevrelerinde, bazı illerde olabilir, bazı ilçelerde olabilir, hatta bazı beldelerde olabilir, orada farklı partiler ya da farklı gruplarla bazı ittifaklar gelişebilir. Onu zaman gösterecek.”

‘Muhalefet partisiyiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile seçim öncesi görüşmeleri hakkında da konuşan Yapıcıoğlu “Biz AK Parti’nin dışında bir partiyiz. Her ne kadar seçimde birlikte hareket etmiş olsak da hükümetin içinde yer alan bir parti değiliz. Nihayetinde muhalefet partisiyiz. Fakat bizim muhalefet anlayışımız hükümetin yaptığı her şeye muhalefet etmek üzerine kurulu değildir. Bize göre sorumlu muhalefet anlayışı bunu gerektirir” dedi.

HÜDA PAR: Şeyh Sait değil, onu asanlar hain ve ajanHÜDA PAR: Şeyh Sait değil, onu asanlar hain ve ajan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.