Merve Dizdar BM Kalkınma Programı’yla genç kadınlara ilham olacak

'Kuru Otlar Üstüne' filmiyle Cannes'da En İyi Kadın Oyuncu ödülü alan Merve Dizdar BM Kalkınma Programı'na gönüllü destekçi oldu. Dizdar proje kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki bilinçlendirme çalışmalarına katılacak.

Kültür Sanat 2 Ekim 2024
Oyuncu Merve Dizdar, UNDP Türkiye öncülüğünde hayata geçirilecek projeyle genç kadınlara ilham verecek.

76. Cannes Film Festivali’nde ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü olarak Türkiye’ye bir ilk yaşatan Merve Dizdar sürdürülebilirlik ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki bilinçlendirme çalışmalarına katkı sunarak genç kadınlara ilham olacak. Dizdar Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye’nin yeni projesinde gönüllü destekçi oldu.

UNDP ve Boyner Grup ortaklığında hayata geçirilecek proje Türkiye’deki üniversitelerin üçüncü ve dördüncü sınıflarında okuyan, yeni mezun ya da lisansüstü eğitimlerine devam genç kadınların sürdürülebilirlik alanında etkin rol almasını sağlamayı amaçlıyor. Oyuncu bu ay içinde detayları açıklanacak projenin tanıtım filminde de rol aldı, setten fotoğraflar paylaşıldı.

Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmiyle Merve Dizdar Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanmıştı.

Geçen sene Cannes’dan ödülle dönen ilk Türk kadın oyuncu olan Merve Dizdar ödül konuşmasında Türkiye’de kadın olmanın zorluklarına değinmişti:

“Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray’ın ve Nuraylar’ın duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için, kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum.”

Oyuncu şu sıralar BluTV’nin iddialı yerli yapımı ‘Magarsus’un başrolünde yer alıyor. Dizinin ikinci sezon çekimleri de başladı.

Merve Dizdar anlatacak, Tekfen Filarmoni seslendirecekMerve Dizdar anlatacak, Tekfen Filarmoni seslendirecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.