Narin soruşturmasında doğru ve yanlış birbirine karıştı: İki ‘düzeltme’ daha

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında cansız bedeni bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran'la ilgili soruşturmada doğru ve yanlış birbirine karıştı. Dün itibariyle iki 'söylenti'ye daha 'düzeltme' geldi.

Gündem 3 Ekim 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı bir kırsal mahallede kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında cansız bedeni bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran’la ilgili soruşturma ‘bir adım ileri, iki adım geri’ yürüyor. Bugüne dek sızan veya sızdırılan tüm bulgular kızın amcası Salim’i işaret etse de, ilk aşamada soruşturmaya eklenen bazı unsurlar dahil çoğu karşımıza ‘spekülasyon’ olarak çıkıyor.

Bunlardan biri, Narin’in cesedi henüz bulunmamışken, yani kamuoyu çocuğun sağ olduğuna dair umudunu korumaya çalışırken Salim hakkında yapılan Instagram paylaşımı.

Benzinlik çalışanı olduğunu söyleyen Murat Çınar Çatalca mesajında şunlara yer veriyordu:

“Salim Güran köyün muhtarıdır HTS kayıtlarında olay öncesi ve sonrası da Narin Güran’ın annesi ile hem mesajlar hem de arama kayıtları var, olay günü Narin kaybolduktan 15-20 dakika sonra Salim Güran kendi aracıyla hızla köyden çıktı, yakıtını da almıyor, bir petrole giriyor, marketten ıslak mendil alıyor. kamera kayıtları alındı yemin ederim.

Kamera kayıtlarını kendim verdim jandarma komutanına ve benim görüntülerden hiçbir şey paylaşmamam istendi hatta bu delilleri medyaya vermekten ceza alırım denildi. Bu muhtar Narin’in erkek kardeşi Enes ile de görüşüyordu. Telefon kayıtlarına göre olay sonrası ve kamera kayıtlarında ne yazık ki Narin ya baygın ya da Salim elleriyle boğmuş vaziyette yatıyor ön koltukta ve üstünde koyu kahve renginde bir battaniye vardı. Muhtarı petrol çalışanları da tanıdığı için şüphe yoktu ayrıca muhtarın telefonu kapalıydı ve iki saat sonra köye karanlıkta dönüyor. Bu sefer köye döndüğünde sanki hiçbir şeyden habersiz gibi davranıp ne olmuş Narin’e diye ağlamış üzüntü süsü vermiştir.”

Bu paylaşımın altında dikkati çeken bir başka mesaj Yusuf Mahir Koçyiğit adlı kişiye aitti: “Arkadaşlar Murat Çatalca çalıştığımız petrolün market görevlisidir. Dedikleri gerçektir. Yanılgı veya yalan yoktur içinde. Salim Güran petrole aracı hızlı biçimde kullanarak geliyor. Islak mendil alıyor aracı da marketin önüne çekmiyor oto yıkama tarafına park ediyor. Islak mendil alıyor araca biniyor çıkıp gidiyor.”

Sahte hesap çıktı

Bu paylaşımlardan iki gün sonra amca Salim Güran tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu gelişme üzerine jandarma geniş çaplı soruşturma başlattı. Bu iki kişinin benzin istasyonunda çalışmadığı ve köyde bu isimde birilerinin yaşamadığı belirlendi. İncelenen hesapların yurtdışında açıldığı, sahte hesaplar olduğu anlaşıldı.

Nahit Eren: Kimliği çuvalın içinden çıkmadı

Bir diğer söylenti de Diyarbakır Baro Başkanı Narin Eren tarafından yalanlandı.

Kamuoyu ilgisinin olayın aydınlatılması için önemli olduğunu, fakat paylaşılan bilgililerin doğruluğunun teyit edilmesi gerektiğini söyleyen Eren peşinden konuyu “Narin’in kimliği çuvalda bulundu” başlıklı haberlere getirdi:

“Narin’in kimliği otopsinin yapıldığı gece Adli Tıp kurumuna gelen Narin’in abisi Baran tarafından soruşturma savcılarına teslim edildi. İddia edildiği gibi torba içinde değildi. Doğru bilgilendirme için zaman zaman bu ve benzeri yanlış bilgileri düzeltme gereksinimi duyuyoruz. Daha öncede ifade ettiğim üzere ‘Narin için adalet’ demeye ve mücadele etmeye büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz.”

Narin cinayetinin kataloğu: Kim kimdir?Narin cinayetinin kataloğu: Kim kimdir?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.