Avrupa’nın zirvesinde bir Türk: Nuri Şahin

Nuri Şahin yönetimindeki Borussia Dortmund, yeni hocasıyla iç sahada çıktığı ilk Şampiyonlar Ligi maçını 7-1 kazandı. Alman temsilcisi farklı galibiyetin ardından Devler Ligi'nde ikide iki yaparak averajla liderlik koltuğuna oturdu.

Spor 3 Ekim 2024
Nuri Şahin, Borussia Dortmund'u Şampiyonlar Ligi'nin zirvesine taşıdı.

Geride kalan sezonun devre arasında Antalyaspor’daki görevinden ayrılıp Edin Terzic’in yardımcısı olarak futbolculuk kariyerinde kaptanlığını da yaptığı Borussia Dortmund’un yolunu tutan Nuri Şahin yarım sezonluk tecrübesinde Şampiyonlar Ligi finalinde kulübede yer alma şansı yakaladı. Şampiyonluk maçında Real Madrid’e yenilen Alman temsilcisinde Edin Terzic’le yollar ayrılınca planlandığı üzere Nuri Şahin’e Borussia Dortmund’un teknik direktörlük koltuğu emanet edildi.

Yaz transfer dönemini hareketli geçiren sarı-siyahlılar Reus, Hummels ve Füllkrug gibi takımın temel parçalarıyla yollarını ayırıp yerlerine Beier, Guirassy ve Anton gibi daha genç eklemeler yaptı. Nuri hoca yönetiminde sezonun ilk resmi maçını Almanya Kupası’nda 4. Lig ekibi Phönix Lübeck’e karşı kazanan Dortmund, Bundesliga’nın açılış haftasında ise Eintracht Frankfurt’u 2-0 mağlup ederek sezona üç puanla başladı.

Geride kalan sezon final oynadığı Şampiyonlar Ligi’nde açılışı Belçika’da yapan sarı-siyahlılar Nuri Şahin’in teknik direktör olarak çıktığı ilk Devler Ligi maçında rakibini 3-0 mağlup ederek tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu maçın ardından Bundesliga’da Stuttgart’a karşı 5-1’lik ağır bir yenilgi gelse de Nuri Şahin’in takımı çabuk toparlanarak önce Bundesliga’da Bochum’u 4-2’yle geçti, devamında da ‘Sarı Duvar’ önünde Celtic’e sahayı dar etti.

İskoç ekibi Celtic’i 7-1 mağlup eden Nuri Şahin’in takımı iki maç sonunda puanını altıya, averajını ise 10’a yükselterek 36 takımın mücadele verdiği yeni sistemiyle hayata geçen Şampiyonlar Ligi’nde ikinci haftanın sonunda ilk sırayı elde etti. Takımını Avrupa’nın kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda en üst basamağa taşıyan Nuri Şahin Borussia Dortmund’un başında çıktığı sekiz resmi maçta 2.38 puan ortalaması tutturarak yeni macerasına iyi bir başlangıç yaptı.

36 yaşındaki genç teknik adam futbolculuk döneminde Bayern Münih hegemonyasını kırarak Bundesliga şampiyonluğuna ulaştırdığı Borussia Dortmund’u bir kez daha aynı başarıya ulaştırmak için çalışırken Alman basını da Nuri Şahin’in bu başarılı başlangıç performansına kayıtsız kalmadı. Ülkenin ünlü spor dergilerinden 11 Freunde Nuri Şahin’i suyun kaldırma kuvvetini bulan Arşimet’e benzetti ve yazısında şu cümlelere yer verdi:

“Evreka ! Kendi adını alacak olan fiziksel prensibi keşfettikten sonra şehirde çıplak olarak koşan Yunan Arşimet bağırmıştı. Nuri Şahin de dün akşam Şampiyonlar Ligi’nde bunu bağırabilirdi. BVB koçu daha az özgürdü ama aynı zamanda son düdükten sonra Westfalenstadion’un çimlerine doğru koştuğunda önemli bir keşiften de emin olabilirdi: Dortmund’un oyun için bir fikri vardı. Ve o kadar da kötü görünmüyordu.”

Nuri Şahin'in Borussia Dortmund'undan yedi gollü zaferNuri Şahin’in Borussia Dortmund’undan yedi gollü zafer

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.