Fenerbahçe’yi Twente cenderesinden Ambarat-Tadic ikilisi çıkardı

Fenerbahçe, Twente karşısında 1-0 yenik duruma düştü, Ambarat'ın harika asisti ve Tadic'in golüyle 1-1 berabere kalmayı başardı. Livakovic kurtarışlarıyla takımı oyunda tutan isim oldu.

Spor 3 Ekim 2024
Fenerbahçe, Twente deplasmanından bir puanla döndü.

Fenerbahçe, Süper Lig’de sekizinci haftayı bay geçecek. Dolayısıyla Twente maçı, milli ara öncesi oynayacakları son maç olacak. Sarı-lacivertliler Hollanda’ya ikide iki yapmak için gitti. Aynı zamanda amaç ligdeki Antalyaspor galibiyetiyle yakalanan ritmin sürdürülmesiydi. Jose Mourinho Youssef En Nesyri ve İrfan Can Kahveci’ye ilk 11’de yer veriyordu. Savunmada Çağlar’ın yokluğunda Djiku-Becao ikilisi vardı.

Maçın ilk sarı kartı 12. dakikada Jayden Oosterwolde’ye çıktı. Sert maçın 14. dakikasında Twente’den Vlap da sarı kart gördü. 23. dakikada Kanarya iyi geldi. En Nesyri Tadic’le ver kaç yaptı. Kaleciyle karşı karşıya kaldı, şutunda kaleci başarılı oldu. Atağın devamında yine Tadic bu kez Oosterwolde’yi arkaya kaçırdı. Hollandalının dar açıdan şutu üst direkten döndü. 29. dakikada bu kez ev sahibi etkili geldi. Reeger savunma arkasına hareketlendi. Tekte içeri çevirdi, Vlap’ın kafa vuruşu yerden sekti top ağlara gitti. Twente 1-0 öne geçti.

Reeger 32. dakikada Livakovic’le karşı karşıya kaldı ve şutunu attı ancak Hırvat kaleci çok iyi kurtardı. 41. dakikada Fred sarı kart gördü. İlk yarı 1-0 bitti.

54. dakikada van Bergen sol çaprazdan ceza alanına girdi, kaleciyle karşı karşıya kaldı, Livakovic’in açıyı iyi daraltıp şutu çıkardı. 56. dakikada İrfan Can sarı kart gördü. 62. dakikada Dzeko ve Allan Saint Maximin oyuna girerken İrfan Can ve En Nesyri kenara geldi. 64. dakikada Sam Lammers tehlikeli pozisyonda topu dışarı attı. 68. dakikada Becao sarı kart gördü. 71. dakikada aranan gol geldi. Sofyan Amrabat olağanüstü bir pas attı. Savunma arkasına kaçan Tadic, mükemmel bir aşırtma yaptı ve takımı adına beraberliğini getiren golü buldu.

Ltaief 74. dakikada karşı karşıya kaldı ancak Livakovic bu şutta da gole izin vermedi. 75. dakikada Amrabat sarı kart gördü. 80’de Fred ve Tadic çıkarken İsmail ve Mert Hakan oyuna girdiler. Kalan sürede ciddi bir tehlike olmazken karşılaşma 1-1 sona erdi. Fenerbahçe bu sonuçla puanını dörde yükseltirken Twente ikinci maçında ikinci beraberliğini alıp iki puana geldi. Sofyan Amrabat kariyerinde Avrupa kupalarındaki ilk asistini yaptı.

Opta verilerine göre Twente karşısında sekiz kurtarış yapan Dominik Livakovic, Volkan Demirel’in (9 vs Lazio; Nisan 2013) ardından bir Avrupa Ligi maçında en yüksek sayıya ulaşan Fenerbahçe kalecisi oldu.

Fenerbahçe’de golün sahibi Dusan Tadic daha iyi olacaklarına dikkat çekerken, maçın ilk bölümünde yakaladıkları pozisyonları golle sonuçlandırsalar sonucun daha farklı olabileceğini ifade etti. Jose Mourinho ise sözlerine “Bazen Türkiye’ye işimi öğrenmeye gelmişim gibi düşünüyorum. Sorulan sorulara bakınca; işimi öğrenmek için iyi bir fırsat!” diyerek başladı.

Portekizli “Bir üst tura çıkmak için kaç puan gerekir, bilmiyorum. Bir hesaba göre 11 puan yeterliymiş. Playoff oynamadan üst tur için bu puandan daha fazlası gerekir. Bu turnuva için adım adım düşünüyorum. Bir üst tura çıkalım, sonrasına bakarız. Sekiz maçlık kura, çok zor. Normalde evinizde daha fazla puan toplamayı beklersiniz ama biz evimizde Manchester United, Athletic Bilbao, Lyon ile oynayacağız. Bu rakiplerin zorluğuna bakınca, bu durumu telafi edebilmek için deplasmanda oynayacağımız maçlardan puan almamız gerekiyor. Bir gün belki de Samandıra’da gazetecilerle oturabilirim, basın toplantısında açıklamanın zor olduğu şeyleri anlatabilirim. Çünkü burada yeterince süre yok. Böyle bir takıma karşı 1-0 geri düşmek zordur. Devre arasında oyuncularıma gol yemememiz gerektiğini söyledim. İkinci yarıda da istediklerimizi daha çok yapabildik. Şimdi onların iki puanları var ama bu puanları Fenerbahçe ve Manchester United’dan aldılar. Üst tura çıkabileceklerini düşünüyorum. Geri düştüğünüz zaman bu tarz takımlara karşı geçişlerde risk yaşarsınız. Kaliteleri var, doğru dozda pragmatizmleri var. Güzel felsefe satıp naif bir takım değiller. Hocaları felsefeci değil, iyi bir teknik direktör. Kontratakları, savunmayı biliyorlar” dedi.

Jose Mourinho maç sonunda değerlendirmelerde bulundu.

Dusan Tadic hakkında “Ben oyuncuların yaşını sevmem. İyi oyuncular, ortalama oyuncular, kötü oyuncular vardır. Yaş yoktur! Tadic’in beyni var, beyniyle oynuyor. Her şeyi anlıyor. İleride bir gün teknik direktör olmak isterse yapabilir, doğru akla sahip. Attığı golü dün çalışmıştık. Bu beni çok mutlu etti. Kaleciyle karşı karşıya kalınca panik yapmıyor, sakin kalıyor, tecrübeli oyuncu, açık köşeye vuruyor. Kendisi önemli bir oyuncu. 10 yıl önceki hızına sahip olsaydı, onu daha çok sağ tarafta değerlendirirdim. İnsanlar onu neden solda değil sağda oynattığımı merak ediyordur, bu yüzden. Futbolu beyinle oynamak çok önemli, Tadic’te de bu var” derken hakem hakkında “Szymanski’ye yapılan bir faul vardı, dönüşü tehlikeli bir kontraydı. Belki de yanılıyorumdur. Hakemler iyi yönetti. Çok fazla kart çıktı ama kriterler her iki takım için de aynıydı. İki takım da hakeme iyi performans göstermesi için yardımcı oldu” diye konuştu.

İşte Avrupa Ligi’nde gecenin sonuçları.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.