Beyoğlu’nda sokak ortasında tecavüz girişimi

Beyoğlu'nda bir kadını sıkıştıran iki kişiden biri kadına sokak ortasında tecavüz etmeye çalıştı. Olayı izleyen bazı erkeklerin aksine bir başka iki erkek kadını kurtardı. Saldırganlar önce serbest bırakıldı, tepkiler büyüyünce gözaltına alındılar.

Gündem 4 Ekim 2024
Beyoğlu'ndaki tecavüz girişimi kameraya yansıdı.

İstanbul’un en gözde semti olan Beyoğlu, gece hayatıyla ünlü. Turist akınına uğrayan ve İstanbulluların da buluşma mekanı olan Beyoğlu, yüksek insan sayısına rağmen asayiş sorunlarının en az yaşandığı ilçelerden biri. Gece saatlerinde çok sayıda insanın eğlendiği bu ilçede 29 Eylül’de sokak ortasında tecavüz girişimi yaşandı.

Bir kadın geçen pazar günü saat 04.15 sıralarında Şehit Muhtar Mahallesi’nde yürüyordu. İki erkek onu takip etmeye başladı ve bir köşede sıkıştırdı. Erkeklerden biri kadını duvarla kendi arasında sıkıştırdı ve önce sarılmaya sonra öpmeye başladı. Bu sırada hemen yanındaki erkek onları izliyordu. Kadın kaçmaya çalıştıkça sıkıştırdı ve sonunda kadını sokak ortasında yere yatırıp üzerine çıktı. O anlardan kadının yardım çığlıklarına rağmen kimse müdahale etmedi. Daha sonra iki erkek koşarak yanlarına girdi, kadını kurtardı. Yardıma gelenlerle saldırganlar arasında arbede yaşanırken, erkeklerden biri telefonuyla birine ulaşmaya çalıştı. Çevredekilerin toplanmasıyla dayak yemekten korkan saldırganlar, ‘amcamın kızı’ bahanesini buldu ama çevredekiler ‘amcanın kızı olsa ne olur?’ cevabını verince kaçamadı. O anlarda başka kişiler saldırıya uğrayan genç kadını bir merdivene oturtup sakinleştirmeye çalıştı. Olay yerine gelen polisler iki saldırganı gözaltına aldı. Emniyetin açıklamasına göre onları yakalayan devriye gezen polis ekipleriydi.

Kadın emniyette şikayetçi olmadı. İddiaya göre ailesinin dışarıda olduğundan haberinin olmaması dolayısıyla şikayetçi olamamıştı. İfadesi alınan iki saldırgan da serbest bırakıldı. Bu kişiler 31 yaşındaki Semir Tarhan ve 27 yaşındaki Ömer Konu idi. Suç dosyaları da hayli kalabalıktı. Semir T.‘nin “cinsel saldırı”, “mukavemet”, “uyuşturucu madde kullanmak”, “gasp” suçlarından Ömer K.’nın ise “cinsel saldırı”, “kasten yaralama”, “mukavemet”, “otodan hırsızlık” suçlarından kaydı vardı. Yani onlar da Ümraniye’de polis Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti gibi tüm suç kayıtlarına rağmen ellerini kollarını sallayarak halkın içinde dolaşmaya ve suç işlemeye devam ediyorlardı.

Saldırı anının kamera görüntüleri ortaya çıkınca sosyal medyada infial yarattı. Olanları görenler serbest bırakılmalarına öfkelendi. Tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından iki saldırgan yeniden gözaltına alındı.

Sokakta konuşunca tutuklanmıştı: Dilruba en az 17 gün daha hapisteSokakta konuşunca tutuklanmıştı: Dilruba en az 17 gün daha hapiste

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.