Galada bir leydi olur da ben katılmam mı?

6 Ekim 2024

İngiliz kraliyet ailesinin neredeyse kraliyet muhabirleri gibi profesyonel takipçisi ve haklarında çıkan her dedikodunun araştırıcısı olarak adında ‘leydi’ geçen bir galaya katılmamam da mümkün değildi tabii ki.

İstanbul sonbahara tüm hızıyla girdi, galalar, sergiler, konserler, Zorlu’da açılan Beymen’in yeni restoranı Bardot gibi yeni yerler var ve insan ne tarafa yetişeceğini bazen şaşırabiliyor.

Ben bazı akşamlar birkaç yere üst üste koşturarak çoğunu kaçırmamaya çalışıyorum. Ama geçen salı gecesi benim için yazının girişinde yazdığım nedenden dolayı özeldi, çünkü yapımcılığını Ercan Saatçi ve Berkin Kaya’nın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Kamil Aydın’ın oturduğu, senaryosunu ise Suat Özkan ve Ali Can Yaraş’ın yazdığı filmin galası vardı o akşam. O gece için yapmış olduğum diğer bütün programlarımı iptal ettim ve iş adamı arkadaşımın davetini kabul ederek kendisiyle filmin galasına katıldım.

Ben Ercan Saatçi’yi hem ses sanatçısı olarak, hem de insan olarak çok severim. Arkadaş canlısıdır Ercan. Şarkıcılığı ve sesi de bence çok güzeldir. Sahnesi de bence oldukça çekiciydi. Bir ara zirvedeyken üst üste gelen birkaç nedenden dolayı kariyeri darbe yemesine rağmen bir süre sonra kendini toparladı ve bence aylar önce çıktığı Sibel Can, Hakan Acun ve Hüsnü Şenlendirici’nin sunduğu Kanal D’deki ‘Şarkılar Bizi söyler’ programında ses sanatçısı olarak geri dönüş de yaptı.

Galasına katıldığımız filmin yapımcılığını da yaparak şu anki hayatının tek boyuttan ibaret olmadığını gösterdi… Geçmiş tanışıklığımızı hatırladı mı bilmiyorum, ama film hakkındaki görüşümü okuyunca umarım bana kızmayacaktır. Leydi Di bir komedi filmi. İnsanların verdiği tepkilerden ve hakkında yazılanlardan anladığım kadarıyla çoğunluk  Ercan Saatçi’yi ikincisini yapmayı düşündürecek kadar da filmi sevmiş olmalı. Ama film bana göre değildi sadece, bu bir eleştiri değil, olmaz da, bana uygun değildi lafı bir değerlendirme olarak kabul edilemez. Ben birçok insanın sevdiği  filmleri de bazen bana uygun değildi diye bir kenara bırakabiliyorum. Bu bendeki bir değerlendirme eksikliği de olabilir tabii. Bana uygun gelmeyen Leydi Di’nin gişede çok başarılı olacağını tahmin ve umut ediyorum. Çünkü belli ki arkasında bayağı emek de vardı filmin.

Gala gecesi birçok tanıdık ünlü isim de vardı. Gece boyunca beni davet etmiş adamın yanında diplomatik nezaket gösterileri de yapmak zorunda olduğumdan aslında salonda konuşulanlara bizzat kulak kabartmayı çok istediğim halde çoğunda bunu yapamadım. Ama sonra gala gecesi hakkında çıkan dedikodulardan bazılarını da not ettim:

Örneğin ben bir ara iş adamı Metin Şen’i yanındaki kadın arkadaşıyla gördüm. Daha sonra yapılan yoğun dedikodulardan öğrendiğime göre gecede Metin Şen’in eski eşi de bulunuyormuş ve onunla hiç tanışmadığımdan salonda göremediydim.

Yani gala işadamının yeni sevgilisi Zeynep Özbulut’la eski eşi Aslı Gümüşel’i de aynı çatı altında buluşturdu. Eh hayırlı olsun, umarım buluşma sorunsuz geçmiştir, çünkü olayın devamını da göremedim. Ama galiba pek de sorunsuz geçmemiş olmalı çünkü Aslı hanım onları görünce sırtını dönmüş diyorlar.

Bence Volkan Demirel ve eşi Zeynep çok şıktı ve birbirlerine de çok yakışıyorlar. Zeynep hamile bu aralar. 

Daha sonra öğrendim ki Volkan Demirel “Babalık her zaman heyecan verici. Şu an cinsiyeti belli değil. Sağlıklı olsun, kız veya erkek önemli değil. Erkek olursa benim gibi futbola hizmet etmesini isterim. Zeynep benim için kız istiyor, cennetin kapısını aralamam için” demiş gazetecilere.

Filmi çok beğendiği belli olan Özge Özder ‘’Senaryo gelir gelmez ‘Bu işin içinde olmam gerekiyor’ dedim. Okuma provasında arkadaşlarımla karakterlerin buluşması anında çok güldüm ve filme çok güvenerek başladım. Çok neşeli bir pavyon hikayesi, izleyicilerin çok beğeneceğini düşünüyorum” diye konuşmuş.

Gece bir ara uzakta gördüğüm Oktay Kaynarca ve Elif Buse Doğan da çok güzeldiler. Bana daha sonra anlatılana göre “3 Ekim’de AKM’deyiz. Yavuz Bingöl ile harika türküler hazırladık. Çok da güzel hazırlandık” demiş Oktay Kaynarca. Elif Buse Doğan ise “Ercan Saatçi’yi çok seviyorum. Bütün projelerinde bana yer verir, ama bunda vermedi. Oyunculuk eğitimim var. Bir filmde de oynadım” diye konuştu.

Ercan Saatçi de “Hakkını vererek bir komedi filmi yapmak istedik. Bir komedi filmi olmasına rağmen oyunculukları özellikle izlemenizi arzu ederim. Şahane bir iş ortaya çıktı, umarım ikincisini de yaparız’ demiş.

Ben de bunu umuyorum Ercan’cığım gerçekten içten söylüyorum bunu. Umarım bu projende dediğini yaparsan ikincisi de çok başarılı  olur ve yüzün güler.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.