İzmir’de süper maç: Kazanan son saniye golüyle Göztepe

İzmir'de Göztepe ve Sivasspor karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip maçın hemen başında 2-0 öne geçse de Bülent Uygun'un öğrencileri eşitliği yakaladı. Maçta son sözü uzatma dakikalarında Göztepeli Fofana söyledi. İzmir ekibi 3-2 galip geldi.

Spor 5 Ekim 2024
Bol iniş çıkışlı maçta Göztepe son anda gelen golle kazandı.

Süper Lig’in sekizinci hafta maçında Göztepe, Gürsel Aksel Stadı’ndaki dolu tribünleri önünde Sivasspor’u konuk etti. Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip henüz altıncı dakikada öne geçti. Sağ kanattan kullanılan taç atışından sonra ceza sahası içinde Juan ve Isaac Solet’in kafayla aktardığı topla buluşan Romulo yine kafa vuruşuyla filelere gönderip takımını öne geçirdi. Dakikalar 10’u gösterirken Göztepe’de Tijanic’in pasıyla sol çapraz pozisyonda topla buluşan Solet topla ilerledikten sonra ceza sahasına girerken kaleye gönderdiği meşin yuvarlağı filelerle buluşturup aradaki farkı ikiye yükseltti. Sivasspor’da her şey kötü giderken Fode Koita da sakatlanıp 25’inci dakikada yerini Pritchard’a bıraktı. Koita sahayı sedyeyle terk etti. İzmir’de ilk yarı Göztepe’nin 2-0’lık üstünlüğüyle bitti.

Sakatlanan Koita sedyeyle çıkartıldı.

Bülent Uygun’un iki değişiklik yaparak başladığı ikinci devrede adeta bambaşka bir maç oynandı. 55’inci dakikada Sağ kanattan Pritchard’ın kullandığı köşe vuruşunda arka direkteki Uğur Çiftçi’nin şutunda top ağlara gidince Sivasspor adına fark bire indi. Bu golden hemen iki dakika sonra maça ikinci yarının başında dahil olan Menig ceza sahasına girmeden attığı şutta fileleri sarsıp skoru 2-2’ye gitirdi.

Kalan dilimde iki takım da fırsatlar üretse de maçın düğümü 90+4’te çözüldü. Ani gelişen Göztepe atağında Romulo’nun pasıyla topa hareketlenen Fofana ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımını yeniden öne geçirdi. Chelsea’den kiralanan yıldız forvet böylece Göztepe formasıyla ilk golünü kaydetti.

Yenik duruma düşmesinin ardından son iki dakikalık dilimde tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen Sivasspor arka alanında büyük açıklar verdi. Rakibinden topu kazanıp bir anda takımını hızlı hücuma kaldıran Matsuki üçe sıfır pozisyonda pasını Romulo’ya verdi. Romulo ve Victor Hugo ikilisi yarı sahayı bomboş şekilde geçip kaleci Ali Şaşal’la karşı karşıya kaldı ancak bu esnada Romulo’nun pasını Ali Şaşal kesince Göztepe inanılmaz bir golden olmuş oldu. Sivasspor hemen atağa çıksa da sonuç gelmedi. Göztepe, Sivasspor’u nefes kesen maçta 3-2 mağlup etti.

Bu zaferle İzmir ekibini puanı 12’ye yükselirken Sivasspor sekiz maç sonunda sekiz puanda kaldı.

10 kişilik Bodrum FK, Kasımpaşa deplasmanından puanla döndü10 kişilik Bodrum FK, Kasımpaşa deplasmanından puanla döndü

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.