İki genç kadını katleden caninin komşuları konuştu: ‘İnsan sevmeyen bir tipti’

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil isimli genç kızları katleden 19 yaşındaki Semih Çelik'in komşuları konuştu. Komşular Çelik için "İnsan sevmeyen bir tipti” dedi.

Gündem 6 Ekim 2024

İstanbul’da 19 yaşındaki Semih Çelik, cuma günü saat 15:30 sıralarında önce Eyüpsultan’daki ailesinin evinde okul arkadaşı olan 19 yaşındaki Ayşenur Halil’i bıçaklayarak öldürdü.

Evde kimse yoktu çünkü ailesi kız kardeşini üniversiteye götürmek üzere şehir dışına çıkmıştı. Semih Çelik, hiçbir şey olmamış gibi evden çıktı ve yarım saat sonra da eski sevgilisi olduğu iddia edilen yine 19 yaşındaki İkbal Uzuner’le Fatih’te buluştu.

İkbal Uzuner’i bıçak zoruyla Edirnekapı surlarına çıkaran Semih Çelik, kadını burada öldürüp parçalara ayırdı. Çelik kadının başını surlardan atan katil daha sonra iple kendini burada asmaya çalıştı ama başaramadı, düşüp öldü.

Katil Semih belki de bu cinayetleri daha önceden planlamıştı. Çünkü evinde arama yapan ekipler, içinde kara kalemle çizilmiş parçalanmış insan figürleri olan bir defter buldu. Katilin, poliste 3 suç kaydı da vardı. Ayrıca Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Eyüp Ruh Sağlığı Merkezi ve Cerrahpaşa Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavi görmüştü.

Semih Çelik’in beş kere yatırıldığı hastaneden nasıl taburcu edildiği bilinmiyor.

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i art arda canice katledip hayatına son veren 19 yaşındaki Semih Çelik’in komşuları açıklamalarda bulundu.

Olay, 16.00 sıralarında Derviş Ali Mahallesi Fevzipaşa Caddesi’nde meydana geldi. Edirnekapı surlarının üzerine çıkan Semih Çelik, İkbal Uzuner’in vücudunu parçalara ayırdıktan sonra, Uzuner’in başını ve vücudunun bazı bölümlerini surlardan aşağı attı. Boğazına ip bağlayan Çelik, surlardan atlayarak intihar etti.

Hastanede öldü

Sabah gazetesinin aktardıklarına göre ihbar üzerine olay yerine, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Çelik, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çelik hastanede öldü. 

Çelik’in babasının ifadesinde, Çelik’in 5 kez psikolojik tedavi gördüğü, 2 kez kaybolduğu ve daha önce intihar girişiminde bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Polis ekiplerinin yaptığı incelemede Çelik’in, eski sevgilisi Ayşenur Halil’i de 15.30 sıralarında Eyüpsultan’daki evinde boğazını keserek öldürdüğü belirlendi. Evde yapılan aramalarda, kendi çizdiği kara kelem resim bulundu. Bulunan resimde, çıplak halde bir kadının vücudunun parçalara ayrıldığı görüldü. Çelik’in, Edirnekapı surlarında öldürdüğü İkbal Uzuner’i evinde çizdiği resimdeki gibi parçalara ayırdığı belirlendi.

“İnsan sevmeyen bir tipti”

Katil Semih Çelik’in komşuları açıklamalarda bulundu.

Semih Çelik’in komşuları şunları kaydetti:

“Semih, 14 yaşından bu yana 5 yıldır İkbal’e takıntılıydı. Onu elde edebilmek ve etkileyebilmek için başka kızlarla birlikte olup İkbali kıskandırmaya çalışırdı. Kız arkadaşları ile eve gelir giderdi.”

“İçine kapanıktı ve kimseyle pek muhattap olmazdı. Genellikle tek başına dolaşırdı. Kimseyle selamlaşmayan, birini görünce yüzünü ekşiten, insan sevmeyen bir tipti.

“Takıntısından dolayı Psikolojik tedavi için 5 kez hastaneye yatırılmak istendi ancak direndi ve her defasında tedavi olmayı reddetti.”

İstanbul'da dehşet günü: İki genç kadını art arda vahşice öldürdüİstanbul’da dehşet günü: İki genç kadını art arda vahşice öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.