Eros’u katleden Keloğlan’a indirimli ceza: Adliye adalet için doldu taştı

Eros’u vahşice öldüren İbrahim Keloğlan’ın yeniden yargılandığı davanın duruşması bugün görüldü. Duruşmaya katılmak isteyenler izdiham oluşturunca duruşma konferans salonunda görüldü. Keloğlan iyi hal indirimiyle iki yıl 6 ay ceza aldı.

Gündem 13 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İbrahim Keloğlan İstanbul’da Başakşehir’de yaşadığı sitede yılbaşı gecesi asansörde gördüğü Eros’u tekmelemiş, kaçmaya çalışan kediyi öldürmüştü. Keloğlan’ın kediye şiddet uyguladığı anlar güvenlik kameralarına da yansımıştı. Keloğlan hakkında soruşturma başlatılmış, hakkında altı aydan dört yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

Kendisinin de kedisi olduğunu belirten Keloğlan savunmasında “stresli” olduğunu, “kendisini kaybederek kediyi öldürdüğünü” ve “pişman olduğunu” söylemişti. Hakkında kamu davası açılan Keloğlan hakkında mahkeme 8 Şubat’ta “evcil hayvanı kasten öldürme” suçundan bir yıl 6 ay hapis cezası vermişti. Mahkeme daha sonra “cezanın sanığın geleceğine olası etkilerini” dikkate alarak üç aylık indirim uygulamıştı.

Mahkeme Keloğlan’ın daha önce hiç hüküm giymemiş olması ve duruşmadaki davranışlarını göz önünde bulundurarak “yeniden suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat meydana geldiği” gerekçesiyle hükmün açıklanmasını geri bırakarak tahliye kararı vermişti. Tahliye kararı sosyal medyada büyük bir tepkiye neden olmuştu.

Bunun ardından 21 Şubat’ta Adalet Bakanı Yılmaz Tunç İbrahim Keloğlan’la ilgili davanın yeniden görüleceğini duyurmuştu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Tunç “Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan itiraz Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilerek karar kaldırılmıştır. Dava mahkemesince yeniden görülecektir” demişti.

Tahliye edilen kedi katili yeniden yargılanacakTahliye edilen kedi katili yeniden yargılanacak

Keloğlan’ın yeniden yargılandığı davanın duruşması bugün görüldü. Duruşma için hayvan severler adliyeye akın etti. Duruşma salonuna alınmayan onlarca hayvan sever duruşmanın olduğu koridorda izdiham oluşturdu. Daha sonra duruşma büyük salona alındı. Hayvan severler ‘Katil İbrahim ve Eros için adalet’ sloganları attı.

Duruşmayı takip eden hayvan severler

İbrahim Keloğlan savunmasında “Ben suç makinesi değilim. Bir anlık öfke ile yaptım. 8 Şubat’taki duruşmadan sonra köylere giderek kedi maması dağıttım, barınaklara bağışta bulundum, bana terapi gibi geldi. Psikolojik destek almaya başlayacağım. Olay anından önce cinnet geçirmiştim, eşimle sorunlarımız vardı. O yüzden böyle oldu. Ailem, eşim, ben hedef alınıyoruz, korkuyoruz. Çok pişmanım. Hakkımdaki iftiralara da katılmıyorum” dedi.

Duruşma salonundakiler bu sözlere “kan parası herhalde” diyerek tepki gösterdi.

Şikayetçi avukatları Keloğlan’ın savunması için “Sanık çocuk öldürüp sonrasında da çocuk okuttum deseydi dikkate alacak mıydık? Sanık madem pişmandı neden kendisi teslim olmadı? Sanığın iddiaları samimi ve gerçek değildir, tutuklu yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu sözcüsü kronometresini açarak “Benim konuşmaya başlamamın üstünden dört dakika geçti. Sanık hala Eros’u tekmeliyordu” dedi.

Savcı mütalaasında üst sınıra yakın ceza talebinde bulundu: “Sanık kediyi kaçmasına rağmen ısrarla takip etmiş, merhametsiz ve acımasız şekilde canavarca hisle öldürmüştür. Tüm deliller doğrultusunda sanık hakkında üst sınıra yakın ceza verilmesini ve tutuklanmasını talep ediyorum.”

Bianet’in aktardığına göre duruşmaya Halkların Kurtuluş Partisi, Türkiye İşçi Partisi, İzmir Barosu, Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Tarım İl Müdürlüğü, Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği, Mazmel Derneği, Hayvanlara Adalet Derneği, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu, Hayvan Hakları Federasyonu, İYİ Parti ve Ankara Barosu duruşmaya katılım talebi iletmişti. Savcı Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talebinin kabul edilmesini istedi.

Mahkeme hakimi “suçtan zarar görmediği” gerekçesiyle tüm kurum ve siyasi partilerin talebini reddetmişti.

Bugünkü duruşmada İstanbul Başakşehir’de Eros isimli kediyi vahşice öldüre İbrahim Keloğlan’a “kasten hayvan öldürme” suçundan iyi hal indirimiyle iki yıl 6 ay hapis cezası verildi, sanığa yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç verilen cezanın Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadarki en yüksek ceza olduğunu açıkladı.

Kedisinin cenazesini polisle aldı: 'Tıbbi atık' dedilerKedisinin cenazesini polisle aldı: ‘Tıbbi atık’ dediler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.