Alanya sıcağı Başakşehir’e iyi gelmedi: 2-0

Alanyaspor Süper Lig’in açılış haftasında konuk ettiği Başakşehir’i 2-0 mağlup etti. Goller 45+4’te Joao Novais ve 90+6’da Carlos Eduardo’dan geldi. Başakşehir Figueiredo 77. dakikada kırmızı kart gördü.

Spor 15 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Başakşehir Alanyaspor'a takıldı.

Süper Lig’in Akdeniz’deki temsilcilerinden Alanyaspor, ilk hafta mücadelesinde sahasında Başakşehir’i ağırladı. Kış aylarında İç Anadolu deplasmanları ne kadar zorsa, ilk haftalardaki Akdeniz deplasmanlarının o kadar zor olduğu kabul edilir. Sıcak etkilemiş olacak ki maç sert başladı. İlk 15 dakikada 3 sarı kart birden çıktı. Bu sertliğin yer yer arttığı mücadelede ilk gol Alanyaspor’dan geldi. Efecan Karaca topu ağlara yolladı. 33. dakikadaki gol VAR incelemesi sonrası geçersiz sayıldı. Ancak Alanyaspor ataklarını sürdürdü ve öne geçtiği golü 45+4. dakikada Joao Novais’le buldu. İlk devre bu golle sona erdi.

Emre Belözoğlu’nun Başakşehir’i ikinci yarıda da aradığı baskıyı kuramadı. Dengeli devam eden maçta ibre 77. dakika itibarıyla tamamen Alanyaspor’a döndü. Figueiredo ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek Başakşehir’i 10 kişi bıraktı. Bu andan itibaren oyunun rölantide sürdüren Alanyaspor hem rahatladığı hem de 3 puanı cebine koyduğu golü 90+6’da Carlos Eduardo’nun ayağından buldu. Akdeniz ekibi İstanbul ekibini evinde 2-0 yendi.

Alanyaspor gelecek 19 Ağustos Cumartesi saat 19.15’te Rizespor’a konuk olacak. Başakşehir ise 20 Ağustos Pazar 19.15’te Karagümrük’ü ağırlayacak.

Gümrük'ün kilidini Gedson açtı... Beşiktaş 3 puanla başladıGümrük’ün kilidini Gedson açtı… Beşiktaş 3 puanla başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.