Gümrük’ün kilidini Gedson açtı… Beşiktaş 3 puanla başladı

Beşiktaş, iki topunun direkten döndüğü, Aboubakar'ın penaltıdan yararlanamadığı maçta Karagümrük'ü Gedson Fernades'in 85. dakikada attığı golle yendi.

Spor 15 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Gedson Fernandes'in golü Beşiktaş'a 3 puan getirdi.

Geçtiğimiz sezonu en formda kapatan ekiplerden Beşiktaş yeni sezonu Karagümrük deplasmanında açtı. Transfer döneminin siyah-beyazlılar adına görece durgun geçtiği süreçte taraftarın yönetime tepkisi gitgide büyüyordu. Alex Oxlade Chamberlain transferi gün içinde açıklandı. Oyuncuya 2.5 milyon Euro yıllık maaş ve 1.5 milyon Euro imza parası verilip 2 senelik sözleşme imzalandı. Şenol Güneş ve öğrencileri 3 puanla beraber taraftarlarına tam anlamıyla güzel bir gün yaşatmak istiyordu.

Beşiktaş maça hızlı girdi ve 7. dakikada Jackson Muleka’yla net bir pozisyon yakaladı ancak bu pozisyondan yararlanamadı. Ardından tempo görece düştü. İlk yarı boyunca futbol keyfi anlamında pek bir şey vadetmeyen karşılaşma 0-0 bitti. İkinci yarının başında Beşiktaş penaltı kazandı. Sezona formda giren ve Neftçi Bakü maçı performansıyla beğeni toplayan Vincent Aboubakar topun başına geçti. Abou, vuruştan yararlanamadı ve dengeyi bozamadı. Siyah beyazlılar ilerleyen süreçte de direkleri geçemedi. 63’te Onur Bulut, 66’da Vincent Aboubakar direğe takıldı. Kara Kartal iyice kilitlenen maçta çareyi orta saha oyuncusu Gedson’la buldu. Ceza alanına gelen ortada Onur topu kafayla indirdi, gerilerden gelen Gedson gelişine şık bir vuruş yaptı ve 86. dakikada takımını öne geçirdi.

Bu gol aynı zamanda maçın skorunu belirledi. Beşiktaş sezona 1-0’lık galibiyetle başladı. Kara Kartal maç boyunca kalesinde isabetli şut görmedi. Şenol Güneş 11. kez açılış haftası maçı kazandı ve Ertuğrul Sağlam’ın bu alandaki rekoruna ortak oldu.

Güneş: Talisca ‘Özledim’ dedi, ben de ‘Gel’ dedim

Şenol Güneş maçın ardından ilk yarıdaki oyun için taraftarlardan özür diledi. Rachid Ghezzal’in sakatlığıyla alakalı konuşan Güneş “Şu anda sakat olarak Rachid Ghezzal’ın durumu var. Salı gününden itibaren koşulara başlar ama hafta sonuna ne olur bilmiyorum ama daha iyiye gittiğini düşünüyorum.” dedi. Deneyimli isim transfer çalışmalarıyla alakalı olarak da “Transferle ilgili şu anda muhakeme yapmam doğru değil. Ben de sizin gibi duydum. Gelmeden size bir şey söylemem doğru değil. Bu konuyla ilgili bilgi almak istiyorsanız, yönetimden ve başkandan alabilirsiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

Güneş ayrıca bilet fiyatlarının pahalılığıyla alakalı olarak da “Seyircinin gelmemesi biraz da fiyatlarla ilgili. Çok konuşuldu, 750, 1000 TL dediler. Aslında her alanda bu protestoyu yapmakta fayda var. Fiyatların pahalı olduğu yerde almayıp en güzel protestoyu yaparsınız.” dedi.

Köprüden önce son çıkıştaKöprüden önce son çıkışta

Talisca hakkında gelen soruya yanıt veren Güneş “Talisca konusunda söylediğimde yanlışlık yok. ‘Talisca sizi özledim’ dedi. Ben de ‘O zaman gel’ dedim. Ancak istekler ve gerçekler başka. Bildiğim kadarıyla yönetimimiz başvurdu. Onlar da vermeyi düşünmüyor ama yarın ne olur bilemeyiz tabi.” açıklamasında bulundu. Maaş ödemeleri hakkında da konuşan deneyimli isim “Dövizin bu kadar arttığı bir dönemde harcanan parayı sormuyorsunuz. Türk oyunculara para vermeyerek mi Türk parasını koruyoruz? Hayırlı olsun.” dedi.

Maçın ardından konuşan tek golün sahibi Gedson Fernandes “Normalden daha düşük bir tempoda oynadık. İlk maç olması etkili olabilir. Çok fazla maç oynuyoruz ama Beşiktaş taraftara alıştırdığı o hızlı oyunu oynayacak kapasiteye sahip. Sonra maçlarımız var. O maçlarda bu üst seviye oyunu göstereceğimizi biliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Karagümrük adına sahaya forvet bölgesinde çıkan Salih Dursun ise sarı kartı olan Necip Uysal’ın golden önce kendisine dirsek attığını vurgulayarak “Her sene aynı şeyler oluyor. Beşiktaş’ın golünden önce Necip kulağımı patlattı! Hakem arkadaşımızın görmesi lazım. Morardı kulağım. Necip’in sarı kartı vardı. O pozisyondan sonra gol oldu. Nasıl olacak bu?” dedi.

 

Salih Dursun’un bahsettiği pozisyon.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.