Alma İrfan Can Eğribayat’ın ahını! Giresunspor…

Fenerbahçeli İrfan Can Eğribayat'ın 1-1 sona eren maçtan sonra yapılanlar ve çalınan şarkı nedeniyle için "İnşallah bir daha buradan geçmeyiz" dediği Giresunspor küme düştü.

Spor 9 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Giresunspor, küme düştü, akla Fenerbahçe maçından sonra yaşananlar geldi.

Mustafa Sandal’ın ‘Beni Ağlatma’ şarkısı Fenerbahçelilerin en sevmedikleri şarkı olabilir. 2014-15 sezonu sonunda şampiyonluk kutlamasında Wesley Sneijder’in söylediği ve nakaratını ‘Fener ağlama’ olarak değiştirdiği şarkı o günden beri Fenerbahçe’nin rakibi olan taraftarların dilinde. Giresunspor da 33. haftada oynanan ve 1-1 biten Fenerbahçe maçı sonrasında aynı şarkıyı çaldı. Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında küme düşme potasında olan rakibine karşı 2 değerli puan yitirmişti. Doğal olarak gerilim yüksekti. Tüm tribünler şarkıya eşlik etti. Bunun sonucunda sahanın içi karıştı.

Bu olaylar üzerine Fenerbahçe kalecisi İrfan Can Eğribayat, “Maç sonunda yaşanılanları herkes gördü. Biz onları çok güzel şekilde karşılıyoruz. Saçma saçma müzikler açılıyor.  Türk futbolunun neden gelişmediğini görmüş olduk. Herkeste bir Fenerbahçe düşmanlığı var. Bunu bir türlü anlamıyoruz. Bütün saldırılar bize. İnşallah bir daha Giresun’dan geçmeyiz” dedi. Bu açıklamaların sezon sonunda yeniden hatırlanacağı neredeyse malumun ilanıydı. Zira o zaman dahi Giresun’un kümede kalması zor görünüyordu. Rakipleri çıkıştaydı. Fenerbahçe maçında alınan puan kendileri için ekstraydı. Ancak kümede kalmak adına yetip yetmeyeceği şüpheliydi.

İstanbulspor kaldı, Giresunspor Süper Lig'e veda ettiİstanbulspor kaldı, Giresunspor Süper Lig’e veda etti

Uzun sürünceme düşüşle bitti

Giresun, Hakan Keleş yönetiminde 2021-22 sezonunu mütevazı kadrosuna karşın kümede kalarak bitirdi. Karadeniz ekibinin yegane hedefi bir sonraki sezonda da bunu tekrarlamaktı. Ancak bu mümkün olmayacaktı. 2020-21 sezonu başından beri takımı çalıştıran, Süper Lig’e çıkaran Hakan Keleş’in görevine 1-0’lık İstanbulspor yenilgisinin ertesi günü 2 Mayıs’ta son verildi. Kaderin cilvesi mi bilinmez, sezon ortası daha büyük düşme adayı olarak görülen İstanbulspor, yakaladığı çıkışla Giresun’u 1. Lig’e gönderecekti. Takım, 7 Mayıs’ta İrfan Buz’un görevi başındaki ilk karşılaşmada Fenerbahçe’den 1 puan kopardı. Bu, büyük takımlardan aldığı ilk puan değildi. Giresun, aynı sezon içinde hem Fenerbahçe hem Galatasaray’ı deplasmanda mağlup etmeyi başarmıştı.

Fenerbahçe’nin dünü ve yarını bir arada: Alex de Souza ve Arda GülerFenerbahçe’nin dünü ve yarını bir arada: Alex de Souza ve Arda Güler

Ancak bu olağanüstü büyükler performansı dahi yetmeyecekti. Ligin 17 ve 33. haftaları arasındaki 16 maçta alınabilen yalnızca bir galibiyet sonlarını getirdi. İyi başladılar, kötü bitirmediler ancak tutunamadılar. 6’sı Gaziantep FK ve Hatayspor’a karşı olmak üzere son 5 haftada 12 puan topladılar. Fakat öyle ya belki de İrfan Can Eğribayat’ın belki de Fenerbahçe’nin ahı tuttu. Karadeniz temsilcisi, 2020-21 sezonu sonunda yükseldiği Süper Lig’den 2022-23 sonu itibarıyla geri düştü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.