Tahliye edilen kedi katili yeniden yargılanacak

İstanbul'da bir kediyi öldüren İbrahim Keloğlan tahliye edildi. Tahliyesi sosyal medyada tepki görünce Bakan Tunç açıklama yaptı ve Keloğlan'ın yeniden yargılanacağını duyurdu.

Gündem 21 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İbrahim Keloğlan kediyi döve döve öldürdü.

İstanbul’un Başakşehir ilçesindeki bir sitede yaşayan İbrahim Keloğlan yılbaşı gecesi Eros isimli kediyi vahşice öldürdü. O anları sitenin güvenlik kamerası da kaydetmişti ve sosyal medyada yayılınca savcılık soruşturma başlattı ve altı aydan dört yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Mahkeme İbrahim Keloğlan hakkında 8 Şubat’ta Keloğlan hakkında “Evcil Hayvanı Kasten Öldürme” suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Benim de kedim var diyen Keloğlan savunmasında stresli olduğunu, kendisini kaybederek kediyi öldürdüğünü ve pişman olduğunu söyledi.

Mahkeme “cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini” dikkate alarak üç aylık indirim uyguladı. Dava sonucunda da Keloğlan’ın daha önce hüküm giymemiş olması ve duruşmadaki davranışlarını göz önünde bulundurarak “yeniden suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat meydana geldiği” gerekçesiyle hükmün açıklanmasını geri bıraktı, tahliye kararı verdi. 4 Ocak’ta tutuklanan İbrahim Keloğlan bu kararla 13 Şubat’ta serbest bırakıldı.

Keloğlan’ın yeniden tutuklanması için “change.org.tr” üzerinden başlatılan çevrimiçi kampanyada 250 bine yakın imza toplandı. İmza metninde kararı yok hükmünde saydıklarını belirten hayvan hakları savunucuları “Bu yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz. Bunun iyi hali olamaz, olmamalı. Hayvanlara yönelik işlenen her türlü suç ve suistimale karşı caydırıcı cezalar uygulanmalıdır” dedi. Sitede yaşayanlar da tahliye kararına bina önünde protestoyla tepki gösterdi. Site önünde toplanan grup “Sitemizde katil istemiyoruz” sloganı attı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tepkilerin ardından sosyal medya hesabından “Karara karşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan itiraz Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilerek karar kaldırılmıştır. Dava mahkemesince yeniden görülecektir” dedi.

Hayvana şiddetin adresi bu kez Manisa: Yine köpeği astılarHayvana şiddetin adresi bu kez Manisa: Yine köpeği astılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.