Eski Kartal Beşiktaş’ı son dakikada yıktı

Beşiktaş Gaziantep FK karşısında Ciro Immobile'nin golüyle 1-0 öne geçti. Uzatmada bir ara Beşiktaş forması giyen Maxim'in ağlara gönderdiği topla maç 1-1 bitti. Siyah beyazlılar Trabzonspor'dan sonra Gaziantep FK deplasmanın da iki puan bıraktı.

Spor 6 Ekim 2024
Beşiktaş karşısında Gaziantep'e bir puanı Maxim getirdi.

Ligde yenilgisiz unvanını korumak isteyen Beşiktaş zorlu haftalardan geçen Gaziantep FK’ye konuk oldu. Milli ara öncesi kayıp istemeyen Kara Kartal hafta içi aldığı 3-1’lik Frankfurt mağlubiyetinin yaralarını sarmak ve bir diğer yandan kendini taraftarına affettirmek istiyordu.

Gaziantep FK karşılaşmaya etkili başladı. Üst üste şutlarla Beşiktaş kalesini hedeflediler. Dördüncü dakikada Emre Taşdemir’in ortasında Okereke ön direkte vurdu, top kornere gitti. 19. dakikada Beşiktaş’ın deneyimli savunmacısı Gabriel Paulista yaptığı müdahalenin ardından yerde kaldı. Sakatlık geçiren oyuncu oyundan çıkmak durumunda kaldı. Yerine yaz transferlerinden Emirhan Topçu girdi.

24. dakikada Beşiktaş atağı çok oyuncuyla gelişti. Joao Mario ceza alanında Ciro Immobile’ye pası verdi. İtalyan futbolcunun şutunu savunma önledi. İki dakika sonra Rafa Silva savunma arkasına atak etti, Ernest Muçi’nin iyi pasıyla buluştu, kaleciyle karşı karşıya kaldı, ancak Dioudis’i geçemedi. Dönen topta Immobile etkili olmak istedi, Dioudis yine araya girdi. Ancak bu müdahale için VAR’dan uyarı geldi. Muhammed Ali Meteoğlu pozisyonu inceledikten sonra penaltıya hükmetti. Immobile topun başına geçti. 31. dakikada İtalyan futbolcunun golüyle Beşiktaş öne geçti. Immobile Frankfurt maçında kaçırdığı penaltının ardından adeta kendini Antep maçının ilk yarısından affettirdi.

Alman kartalı Kara Kartal'a fırsat vermediAlman kartalı Kara Kartal’a fırsat vermedi

33. dakikada Ernest Muçi’nin şutu üst direkten auta gitti. Gaziantep ekibi ise Okereke gole yaklaştı ancak başarılı olamadı. Ciro Immobile, Kozlowski’ye yaptığı faulün ardından sarı kart gördü. 41. dakikada Emre Taşdemir soldan savunma arkasına kaçtı, ortaladı, Sorescu arka direkte topu kontrol etti ve golü attı. Ancak bu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Karşılaşmanın ilk yarısının sonuna sekiz dakika ilave edildi. İlk yarı 1-0 bitti.

54. dakikada Rafa Silva karşı karşıya pozisyonda kaleciye takıldı. 67’de Beşiktaş’ta Immobile yerine Mustafa Erhan, Joao Mario yerine Rashica oyuna girdi. 82’de Silva ortaya çevirdi, Mustafa’nın şutu auta gitti. 86’da Rafa ve Muçi kenara gelirken Bahtiyar ve Tayyip Talha oyuna girdi. Gaziantep son dakikalarda Beşiktaş kalesine yüklenmeye başladı. Siyah-beyazlıların yarı sahasında büyük baskı kurdular. Gelişen atakta sağdan gelen ortayla karambol oldu. 90+5. dakikadaki Karambol sonunda top Alexandru Maxim’in önünde kaldı. Eski Beşiktaşlı Maxim topu ağlara gönderdi ve Gaziantep için beraberliği sağladı. Maç 1-1 berabere bitti. Beşiktaş 17 puana yükselirken Gaziantep beş puana geldi.

Opta verilerine göre Beşiktaş’ın Süper Lig tarihinde deplasman galibiyeti alamadan en fazla konuk olduğu rakibi Gaziantep FK (3B 3M). Süper Lig kariyerinde ilk kez Beşiktaş ağlarını havalandıran Alexandru Maxim (8 maç) siyah-beyazlıların bu sezon ligde yediği en geç golü kaydetti (94:04).

Beşiktaş teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst “Zor bir maç olacaktı zaten. Mücadele edilmesi gereken bir maç olacaktı. 1-0’ı bulduk Ciro’nun penaltısıyla. Sonra iki taraflı bir oyun oldu. Doğru geçişlerle ikinci golü bulamadık. Rakibe çok fırsat verdik. Fiziksel ve mental yorgunluk oluştu. Doğru kararları veremedik oyunu kontrol etme anlamında. Sonunda gol yedik. Çok üzgünüz. Devam edeceğiz. iki puan kaybettik. Bir sonraki Konyaspor maçıyla ligin diğer bölümüne başlayacağız. Birkaç haftadır üç günde bir maça çıkıyoruz. Fiziksel bir maç oldu bugün. Defans arkasına atılan toplar anlamında fiziksel bir maçtı. Biz savaştık. İstediğimiz galip gelmekti tabii ki. Son anlarda rakip için doğru yere düşen topla 1-1 oldu. Güçlü takımlarla oynuyoruz. Milli takıma gitmeyenler için bir ara olacak. Milli aradan sonrası zor olacak. Her maçta galibiyet için elimizden geleni yapacağız. Savaşacağız. İstediğimiz sonucu bugün alamadık ama Konyaspor maçıyla lige tekrar döneceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Hollandalı Semih Kılıçsoy’la alakalı soruya “Semih genç ve gelişim gösteren bir oyuncu. Farklı konularda gelişim gösteriyor. Kendisine yardımcı oluyorum. Bu sene çok daha iyi bir oyuncu olacak. Bugün kendisini tercih etmedik ama milli takıma gidiyor. Bir sonraki bölümde oynayabilir” diye yanıt verdi.

Maxim “Şu an ligdeki pozisyonumuz gereği 1 puan da moral olabilir. 1 puandan fazlasını hak ettik. Çok iyi oynadık. Pozisyonlar bulduk. Maalesef 1 puan aldık. 3 puanı hak etmiştik. Adım adım yukarı doğru çıkacağız ve takımımızı bulunduğu bu yerden çıkaracağız. Şunu söylemek istiyorum; Beşiktaş’a çok saygı duyuyorum, çok sevdiğim insanlar var. Ben Gaziantep için mücadele ediyorum, bu yüzden mutluyum. Beşiktaş’ı destekliyorum bu sene, inşallah Beşiktaş şampiyon olur” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.