Galatasaray cuma mesaisinde Adana Demirspor karşısında

Süper Lig'de 15. hafta perdesi son derece heyecanlı bir karşılaşmayla açılacak. Şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, geçtiğimiz hafta Patrick Kluivert'le yollarını ayıran Adana Demirspor'la karşılaşacak.

Spor 8 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Galatasaray ve Adana Demirspor karşı karşıya.

Galatasaray, geçtiğimiz hafta Pendikspor’u 2-0 mağlup etti ve Hatayspor yenilgisinden sonra üst üste 2. galibiyetini aldı. Zirve takibini sürdüren Cimbom’un bir sonraki rakibi ligin güçlü ekiplerinden Adana Demirspor. Maç bu akşam saat 20.00’de başlayacak ve Rams Park’ta oynanacak. Karşılaşmayı Abdülkadir Bitigen yönetecek. Bitigen’in yardımcılıklarını Erdem Bayık, Mustafa Savranlar yapacak. Burak Pakkan 4. hakem olacak.

İlk 14 maç itibarıyla 12 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Galatasaray’ın 37 puanı var. Adana Demirspor aynı süreçte 6 galibiyet, 5 beraberlik ev 3 yenilgi alarak 23 puan topladı, 5. sırada yer aldı. Galatasaray’ın kritik maç öncesi tek eksiği Alanyaspor maçında sakatlanan Davinson Sanchez. Zaha, Abdülkerim ve Kaan Ayhan’ın ufak sakatlıklarının bulunduğu Galatasaray’da oyuncularla alakalı son karar teknik direktör Okan Buruk’ta. Sarı-kırmızılılar önümüzdeki çarşamba günü kritik Kopenhag deplasmanında sahne alacak. Öte yandan Galatasaray’da Fernando Muslera, Sacha Boey ve Sergio Oliveira sarı kart sınırındalar. Bu oyuncular sarı kart görmeleri halinde 16. haftadaki Sivasspor maçında forma giyemeyecekler.

Galatasaray'da Mehmet Büyükekşi'ye büyük tepki: Üyelikten atınGalatasaray’da Mehmet Büyükekşi’ye büyük tepki: Üyelikten atın

Galatasaray’ın Adana karşısındaki en büyük silahı son 2 maçta 3 gol atan Hakim Ziyech’le beraber gol krallığında Fenerbahçeli Edin Dzeko ile beraber zirveyi paylaşan Mauro Icardi olacak. Sahasında 23 maçtır kaybetmeyen ekip bu maçlarda 21 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Galatasaray bu sezon sahasında oynadığı 6 maçın tamamını kazandı ve bunu başaran tek takım olma özelliğini taşıyor. Galatasaray daha önce 1974-75, 2001-02, 2002-03 sezonlarından sahasında oynadığı ilk 7 lig maçından galibiyetle ayrılmıştı. Cimbom’un amacı bu rekoru tekrarlamak.

Galatasaray ligde geride kalan 14 maçta 28 gol atarken kalesinde 8 gol gördü. Sarı-kırmızılılar bu savunma performansıyla ligin en iyisi konumunda.

Adana Demirspor ise 4 maçtır galibiyet hasreti çekiyor. Akdeniz ekibi 10. haftadaki Konyaspor maçından bu yana 4 maçta 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Son olarak Samsunspor’a evinde 3-2 kaybeden takımda Hollandalı teknik direktör Patrick Kluivert ile yollar ayrıldı. Adana Demirspor’un deplasman karnesi de kırıklarla dolu. Takım şu ana kadar çıktığı 6 deplasman maçının hiçbirinden galip ayrılamazken 4 beraberlik 2 yenilgi aldı.

'Süper' teknik direktörler mezarlığı... Patrick Kluivert de gitti‘Süper’ teknik direktörler mezarlığı… Patrick Kluivert de gitti

Bu akşamki mücadele iki takım tarihindeki 39. karşılaşma olacak. İlk olarak 1960’da Adana’da karşılaşan iki ekip o maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Toplam 38 maçta Galatasaray 20, Adana Demirspor 9 kez kazandı. 9 maç berabere bitti. Galatasaray 61 gol attı, Adana ekibi 31 golle yanıt verdi. İstanbul’da oynanan maçlarda Galatasaray’ın 15 Adana’nın ise 2 galibiyeti var. 2 karşılaşma berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Galatasaray 46 gol atarken Adana 15 gol attı. Öte yandan Galatasaray, Adana Demirspor’a karşı oynadığı son 9 Süper Lig maçının tamamından galibiyetle ayrıldı. Adana ekibi Galatasaray deplasmanındaki son galibiyetini 1981 yılında 2-0’lık skorla aldı.

Adana Demirspor Süper Lig’de İstanbul takımlarına konuk olduğu son 35 deplasman maçında yalnızca 4 galibiyet alabildi. Bu maçlarda rakiplerine 101 gol imkanı veren ekip yalnızca bir maçta kalesini gole kapatabildi. Adana ekibi 27 mağlubiyet ve 4 beraberlik yaşadı.

İki takım arasındaki en farklı skor ise 1983-84 sezonunda Galatasaray’ın 9-2’lik galibiyeti. Adana ise 1982-83 sezonunda rakibini 3-0 yenmiş ve kendi adına en farklı zaferi yaşamıştı.

Hakemin kariyerini ekrana verilmeyen görüntü bitirmiş: Maç, Rizespor-GalatasarayHakemin kariyerini ekrana verilmeyen görüntü bitirmiş: Maç, Rizespor-Galatasaray

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.