Kerem yoksa o var: Yunus yine sahnede

Galatasaray Süper Lig dokuzuncu hafta maçında sahasında Alanyaspor'u 1-0 yendi. Maçta tek gol son haftaların yıldız ismi Yunus Akgün'den geldi.

Spor 7 Ekim 2024
Yunus Akgün, Galatasaray'ı sırtladı götürüyor.

Galatasaray, çok zorlu bir süreci kayıpsız atlattı. Sarı-kırmızılı takım için Fenerbahçe galibiyetinden sonraki maçlar sanıldığı kadar rahat geçmedi. Takım her ne kadar PAOK’u evinde 3-1 yense de ardından Kasımpaşa’ya karşı şoku yaşadı. 3-0 öne geçen Galatasaray, skorun 3-3’e gelmesine engel olamadı. Asıl büyük sürpriz perşembe akşamı gerçekleşti. Rigas Skola deplasmanına çıkan Cimbom’un üç puanı almasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu. 38. dakikada Yunus Akgün’ün golüyle skor 2-0’a da gelmişti. Ancak ne olduysa oldu Riga küçük çaplı bir mucizeye imza atıp geri dönerek durumu 2-2 yapıp Cimbom’dan puan almayı başardı.

İşte Galatasaray bu can sıkıcı puan kaybının ardından evine döndü. Rams Park’ta milli ara öncesi son rakip Alanyaspor’du. Fenerbahçe’nin bay geçtiği haftada gelecek galibiyet, sarı-lacivertlilerle farkın bir maç fazlasıyla da olsa altı puana çıkması anlamına gelecekti. Ne olursa olsun psikolojik olarak ilerisi için avantaj sağlayacak bu durumu değerlendirmek isteyen Galatasaray aynı zamanda perşembe günü için de taraftarı önünde onlardan özür dilemek istiyordu.

Galatasaray Yunus Akgün'e duacı: Milli araya firesiz girildiGalatasaray Yunus Akgün’e duacı: Milli araya firesiz girildi

Her ne kadar karşılaşmanın seyri böyle seyretmese de sarı-kırmızılı ekip bir şekilde sonuca gitmeyi başardı. Rakip kaleye 18 şut atan Galatasaray 1.31 gol beklentisi üretti. Bu da şut başı 0.07 gibi bir gol beklentisinin üretimine işaretti ki her ne kadar maç sonunda Alanyaspor kalecisinin hanesinde sekiz kurtarış yazsa da bu kurtarışların çoğunun hayati müdahaleler olmadığı açıktı. Özellikle maçın başında uzaktan şutlar üretebildiler. Her ne kadar tehlikeli gözükse de bu şutlar kale ağzından yaratılan tehlikeler kadar ürkütücü değildi. Ta ki 28. dakikaya kadar. Gabriel Sara savunma arkasına enfes bir top gönderdi. Sağ kanattan ceza alanına deplase olan Yunus Akgün topu güzel kontrol etti çok şık bir aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi. Yunus ikinci yarıda Sara’ya iade-i ziyaret yapmaya da yaklaştı. Ancak Brezilyalının şutu Ertuğrul’u geçemedi.

Galatasaraylı taraftarlar Kerem’in Benfica’ya gidişinden beri Portekiz Ligi’ne ayrı bir ilgiyle yaklaşıyorlar. Hatta müsait bir saatteyse Benfica maçlarını izlemek bir hafta sonu aktivitesi haline dönüşebiliyor. Ancak pazar akşamı için bunu yapmak mümkün olmadı. Zira Benfica’nın Nacional ile oynayacağı karşılaşma yoğun sis nedeniyle başladıktan birkaç dakika sonra iptal edildi, ertelendi. Bu nedenle Kerem’in resitalini izlemek bu hafta için mümkün olmadı. Fakat ziyanı yok. Zira Galatasaray taraftarı için benzer resitali sunan, hem de bunu Galatasaray forması altında Kerem’in rolünde üstlenen bir diğer kanat oyuncusu mevcut.

Galatasaray'da kara bulutların ardından parlayan güneş: Yunus AkgünGalatasaray’da kara bulutların ardından parlayan güneş: Yunus Akgün

Yunus Akgün bu sezon şimdiden dört gole ulaştı. Gol katkısı olarak Vincenzo Montella yönetimindeki 8 gol 11 asistli sezonunu yakalayabilir mi bilinmez. Ancak şunu bilmek kesin ki ondan istenen neyse yapmak için bütün özverisini sahaya yansıtıyor. Yunus’un gol kaçırmasına, bazen topu ezip pozisyon öldürmesine şahit olabilirsiniz. Ancak şu kesin ki takımı için mücadeleden sakınan ve kendini geri çeken bir karakter yapısı görmeniz pek mümkün olmayacak. Okan Buruk Galatasaray’ı klasik sezon başı geçişini yaşıyor ve bazı oyuncular fiziksel olarak hazır görünmüyorlar. Bu tarz oyuncuların varlığında, böyle bir dönemde Yunus, tıpkı geçen sezon Kerem’in yaptığı gibi sarı-kırmızılılara hayati katkıda bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.