Icardi tarihe geçti ardından sakatlandı

Mauro Icardi, Galatasaray’ın Beşiktaş’ı 2-1 yendiği karşılaşmada takımının 2 golüne birden imza attı ve Gheorghe Hagi’yi geride bırakarak derbilerde en fazla gol atan yabancı futbolcu oldu. Bugün yapılan kontroller sonrası Icardi’nin sağ ayak bileği tendonunda hasar ve kanama tespit edildi.

Spor 22 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Mauro Icardi rekorlara doyamadı, kritik dönemeçte sakatlandı.

Galatasaray, milli aradan Beşiktaş galibiyetiyle döndü. Sarı-kırmızılılar yer yer üretim anlamında zorlandığı karşılaşmayı Arjantinli golcüsü Mauro Icardi’nin attığı gollerle kazandı. 26. dakikada öne geçen Galatasaray, 28. dakikada rakibinin 10 kişi kalmasıyla avantaj yakaladı. Ancak Beşiktaş pes etmedi ve 69’da Alex Oxlade Chamberlain skoru dengeledi. Icardi bu kez 82’de penaltı noktasında sahne aldı ve takımını yeniden öne geçirdi. Maç 2-1 sona erdi ve Galatasaray puanını 25’e yükseltirken ezeli rakibiyle arasındaki puan farkını 9’a yükseltti.

Mauro Icardi attığı iki golle tarih yazdı. Icardi, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’a karşı toplamda 10 gole ulaştı. Icardi böylece Galatasaray tarihinde büyük maçlarda en fazla gol atan yabancı futbol unvanını eline geçirdi. Önceki rekor 8 golle Gheorghe Hagi’ye aitti. Icardi, Başakşehir’i de dahil ettiğimiz matematikte 4 Süper Lig şampiyonuna karşı 10 maçta 13 gole erişti. Büyük maçların oyuncusu toplamda 33 maçta 32 gole ulaştı. Geçen sezon 24 maçta 22 gol atan oyuncu bu sezon 9 maçta 10 gole imza attı. Toplamda 2 bin 637 dakika sahada kalan Icardi her 82.4 dakikada ağları havalandırdı. Icardi Süper Lig dışında Şampiyonlar Ligi’nde 6 maçta 4 gol, Türkiye Kupası’nda 2 maçta 1 gol atarak sarı-kırmızılı formayla toplamda 41 maçta 37 gol kaydetti.

100. yıl derbisi Galatasaray'ın! Icardi böyle istedi100. yıl derbisi Galatasaray’ın! Icardi böyle istedi

Nazara geldi

Icardi Beşiktaş maçının ardından stadyumdan ayrılırken sekiyordu. Maç içinde kornerden gelen topa vurmak isteyen Icardi aynı pozisyonda topa hamle yapan Rachid Ghezzal’dan darbe almıştı.

Oyuncunun sağlık durumu merak ediliyordu. Ne de olsa Şampiyonlar Ligi’nde kritik Bayern Münih maçı ardından da Süper Lig’de bir o kadar zorlu Rizespor deplasmanı vardı. Galatasaray, resmi kanallarından Arjantinlinin sakatlığına dair açıklamayı yayınladı. Sarı-kırmızılı ekibin duyurusunda “Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında dün Beşiktaş ile oynanan maçta sağ ayak bileğine aldığı darbe sonrası ağrıları başlayan ve maç sonrası yapılan değerlendirmede peroneal tendon hasarı belirlenen futbolcumuz Mauro Icardi’nin sponsor hastanemiz Medicana’da yapılan MR tetkiklerinde ön görüldüğü gibi sağ ayak bileği peroneal tendonlarında ve tendon üstündeki retinakuler dokuda (ayak bileği dış tendon grubu ve destek dokusu) hasar ve kanama tespit edilmiştir.” sözleri yer aldı.

Tek sakatlık haberi Galatasaray’dan gelmedi

Dünkü maçı sakatlıkla bitiren tek oyuncu Mauro Icardi değildi. Beşiktaş adına 90 dakika sahada kalan savunmacı Daniel Amartey de sakatlık yaşadı. Siyah beyazlılar, tecrübeli oyuncunun sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre Amartey’nin uyluk arka adalesinde (biseps femoris) gerilme ve ödem tespit edildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.