Kayıtlar Antalyaspor’u isyan ettirdi: Erden Timur açıklama yapsın

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, MHK toplantısının çıkan kayıtlardan sonra Galatasaray yöneticisi Erden Timur'a yüklendi: 'Adalet' diyorsan, Galatasaray- Antalyaspor maçındaki pozisyonlar için açıklama yap.

Spor 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, MHK toplantısının sosyal medyada paylaşılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’un başkanı Sinan Boztepe, Merkez Hakem Kurulu’nda eğitimcilik görevini üstlenen Hugh Dallas’ın hakemlerle yaptığı toplantının sosyal medyada paylaşılmasıyla ilgili konularda basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Haksızlığa çanak tutan herkesin görevden uzaklaşması gerektiğini belirten Boztepe’nin açıklaması özetle şöyle…

Üç puanımız alınıp Galatasaray’a verildi: Hakem toplantısında Hugh Dallas’ın sorusu üzerine Abdulkadir Bitigen ve Özgür Yankaya Tete’nin penaltı pozisyonunda hatalı karar verdiğini kabul ediyor. Hakemlerle ilgili Galatasaray maçında talihsiz olaylar yaşandı ve hakkımız yendi, katledildi. 3 puanımız alınıp rakibe verildi. Hakkımızın yenilmesine izin vermeyeceğimizi söylemiştik. İlahi adalet var. Gerçekler ortaya çıktı. Haklı haykırışları tüm Türkiye gördü. Özür ve destek mesajları alıyoruz.

Erden Timur’a yanıt: O zaman açıklama yapsın:  İlahi adalet diye bir şey var. Gerçekler çok uzun sürmeden ortaya çıktı. Ortaya çıktığı için de haklı haykırışlarımızı tüm Türkiye duymuş oldu. Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur’un ‘Temiz bir lig için ilk imzayı biz atalım. Herkes incelensin’ şeklinde verdiği demeci hatırlatıyorum. Bizim zaten haykırışlarımızın hepsi Galatasaray maçındaydı. O zaman çıksın açıklama yapılsın, ‘Kazandığımız penaltı, penaltı değildi. Attığım gol ofsayttı’ denilsin. Temizliğe başlayacaksak buradan başlayalım. Lehimize olan kararlarda sessiz kalıp da aleyhimize olan kararlarda ortaya çıkarsak bu lig düzelmez. Kendi lehimize de böyle kararlar istemiyoruz.

Erden Timur: Yabancı hakem buyursun gelsinErden Timur: Yabancı hakem buyursun gelsin

Düdük asması gereken çok hakem var:  Antalyaspor’un Galatasaray’a konuk olduğu maçı yöneten Abdulkadir Bitigen’in hakemliği bırakması çok doğru bir karar olur. Video kayıtlarını hepimiz izledik. ‘O anki psikolojim ne dedi, onu bilmiyorum. Oyuncuların tepkisine baktım’ gibi cümleleri profesyonel hakemlerin kurması söz konusu bile olamaz. Çok talihsiz konuşmalar. Düdüğünü asması gereken çok ciddi sayıda hakem var. Bence assınlar ve bu işi düzgün yapacak insanlar gelsin.

Haksızlık yapan görev almamalı: Gündeme dair getirdiği eleştirilerin tümünü Kulüpler Birliği Toplantısı’nda da dile getireceğim. Bu saatten sonra Türkiye Futbol Federasyonu, MHK ya da başka bir kurum kim haksızlık yapıyorsa, haksızlığa çanak tutuyorsa görev almamalı. Bunu yapanlar bu tür kutsal görevlerin başında olmamalı. Şaibesiz bir lig için bütün çözümlere açığız. Yabancı hakemlerin gelmesi eğer çözüm olacaksa Antalyaspor olarak bunu da destekleyeceğiz.

Jehezkel’de yalnız bırakıldık: Antalyaspor’un Trabzonspor maçında attığı gol sonrası İsrail-Filistin savaşına dair mesaj içerikli gol sevincinde bulunan Jehezkel, Antalyaspor tarafından kadro dışı bırakılıp ülkesine döndü.  Jehezkel konusunda tamamen yalnız bırakıldık. Antalyaspor ailesi olarak bu krizi yönetmeye çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçlerde devletimizden, TFF’den aldığımız doğru kararla ilgili destek bekliyoruz.

Antalyaspor, Sagiv Jehezkel'in adını TFF listesine yazdıAntalyaspor, Sagiv Jehezkel’in adını TFF listesine yazdı

Transfer yasağı sürüyor: Antalyaspor’un transfer kısıtlaması sürüyor. Toplamda 1 milyon euro civarında borç ödememiz gerekiyor. Eğer bu ödenirse kısıtlama kalkacak.

Fenerbahçe’nin çekilmesi doğru olmaz:  Fenerbahçe şampiyonluğa oynayan bir kulüp. Ligden çekilme düşüncesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Bununla birlikte 2 Nisan günü düzenlenecek genel kurulu da merakla bekliyorum.

Türk futbolu iki gündür onu konuşuyor... Kimdir bu Hugh Dallas?Türk futbolu iki gündür onu konuşuyor… Kimdir bu Hugh Dallas?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.