Antalyaspor, Sagiv Jehezkel’in adını TFF listesine yazdı

Antalyaspor ligin ikinci yarısı için TFF'ye bildirdiği listede sözleşme fesih görüşmelerine devam ettiği İsrailli Sagiv Jehezkel'i de ekledi.

Spor 18 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Sagiv Jehezkel Antalyaspor'un listesinde.

Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı golün üstüne siyasi mesaj veren gol sevinci yapan İsrailli Sagiv Jehezkel sınır dışı edildi. Jehezkel gol sevincinde bandajında “100 days… 7.10” yani “100 gün… 7.10” yazılı Hamas’ın İsrail’e saldırısının 100. gününü temsil eden yazıyı gösterdi. Ortadoğu’da halihazırda devam eden savaşın üstüne bunu yapan Jehezkel aynı gün tutuklandı. Daha sonra sınır dışı edilen Jehezkel ülkesi İsrail’de kahraman gibi karşılandı. TFF oyuncuya sekiz maç ceza verdi.

Oyuncuyla resmi olarak yollarını ayıramayan Antalyaspor hâlâ sözleşme fesih görüşmelerini sürdürürken ligin ikinci yarısı için TFF’ye verdiği listede Sagiv Jehezkel’e de yer verdi. Bu kulübün FIFA’dan ceza almamak için yaptığı bir hamle olarak yorumlandı. Öyle ki kadrosunda milli takımda oynamaya uygun olmayan yabancı oyuncu sayısı 13 olan Antalya Jehezkel’i kadroya almadığı senaryoda 14 yabancı hakkını dolduramıyordu. Bu da İsrailli futbolcunun kadroya yazılmasıyla sonuçlandı.

İsrailli Jehezkel ortada kaldı... Antalyaspor'un çıkmazıİsrailli Jehezkel ortada kaldı… Antalyaspor’un çıkmazı

Türkiye'den gitti, sorun bitmedi... İsrailli Jehezkel ne olacak?Türkiye’den gitti, sorun bitmedi… İsrailli Jehezkel ne olacak?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.