İsrailli Jehezkel ortada kaldı… Antalyaspor’un çıkmazı

Türkiye’yi olaylı bir şekilde terk eden İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel’den Antalyaspor'a kötü haber geldi. FIFA kuralları gereği oyuncunun transferi gerçekleşmedi, futbolcunun geleceği belirsizliğini koruyor.

Spor 9 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İsrailli futbolcu Jehezkel'in Antalyaspor'la sözleşmesi sürüyor.

Süper Lig’in 20. haftasında Antalyaspor sahasında Trabzonspor ile karşılaştı. Maçın 68. dakikasında 1-0 yenik durumdaki Antalyaspor İsrailli Sagiv Jehezkel ile bir gol buldu. Jehezkel gol sevincinde kolunda bulunan bandajdaki yazıları ekranlara gösterdi. Oyuncunun İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalara işaret eden bandajında saldırıların başlangıç tarihi olan 7 Ekim, 100. gün ve İsrail bayrağını simgeleyen işaretler vardı.

Antalyaspor yönetimi gelen tepkiler üzerine Jehezkel’i kadro dışı bırakırken İsrailli futbolcu gözaltına alındı. Oyuncu serbest bırakıldıktan sonra İsrail hükümeti tarafından gönderilen uçakla üllkesine döndü. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu da Jehezkel’e ideolojik propagandada bulunması nedeniyle sekiz maç ceza verdi.

Antalyaspor Başkanı Boztepe: Jehezkel planlı yaptı, Safuri mutluAntalyaspor Başkanı Boztepe: Jehezkel planlı yaptı, Safuri mutlu

Türkiye’yi olaylı bir şekilde terk eden Sagiv Jehezkel’den Antalyaspor’a kötü haber geldi. Maccabi Tel Aviv’e transfer olması beklenen İsrailli’nin görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Antalyaspor’un Hapoel Beer Sheva’ya bonservis, Sagiv Jehezkel’e de maaş borcunu üstlenerek transferi bitirmek isteyen Maccabi Tel Aviv FIFA’nın ‘Futbolcu bir sezonda aynı kıtada sadece iki kulüpte oynayabilir’ kuralına takıldı. Bu sezon hem Hapoel Beer Sheva hem de Antalyaspor formaları giyen Jehezkel’in transferini riskli bulan İsrail kulübü görüşmeleri durdurdu.

İsrail’de devre arası transfer sezonu kapanırken futbolcunun Hapoel Beer Sheva’ya da dönüşü artık mümkün değil. 28 yaşındaki futbolcu Antalyaspor’a dönmemesi halinde sezonun ikinci yarısını ya boşta geçirecek ya da farklı bir kıtada mücadele edecek.

Sagiv Jehezkel’in 2026 yılı sonuna kadar Antalyaspor’la sözleşmesi sürüyor.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bilgi bankasında verilen bilgiye göre Sagiv Jehezkel halen Antalyaspor’un futbolcusu olarak görülüyor. İsrailli futbolcuya resmi olarak kadro dışı kaldığı da tebliğ edilmedi. Antalyaspor’un açılacak olası bir davanın önüne geçmek için böyle bir strateji uyguladığı belirtiliyor. Akdeniz ekibi dava açılırsa ‘Futbolcu kadro dışı kalmadı, sınır dışı edilmesi de söz konusu değil. Ülkeyi kendisi terk etti’ savunması yapacak. Sezon başında Hapoel Beer Sheva’dan transfer edilen İsrailli futbolcu Antalyaspor formasıyla 13 maça çıktı. 918 dakika oyunda kalan futbolcu altı gol atarken iki asist yaptı.

Antalyaspor'dan sonra Başakşehir: İkinci İsrailli de gittiAntalyaspor’dan sonra Başakşehir: İkinci İsrailli de gitti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.