Erden Timur: Yabancı hakem buyursun gelsin

Kasımpaşa'yı 4-3 mağlup eden Galatasaray'da Başkanvekili Erden Timur karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Timur Süper Kupa maçının ertelenmesine ilişkin ve Fenerbahçe'nin yabancı hakem açıklamasıyla ilgili konuştu.

Spor 17 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Erden Timur'dan Süper Kupa mesajı.

Timur Kasımpaşa maçıyla ilgili “Şampiyonluk maçı denilen tarzda bir maçtı. İnanılmaz bir geri dönüş. Biz bu sene inşallah şampiyon olacağız. Tüm camiada bir inanmışlık, dayanışma var. Herkes birbirine kenetlenmiş durumda” dedi.

Bu yaz yapılması beklenen başkanlık seçimiyle alakalı Timur “Seçim bizim gündemimizde değil. Ben seçimin s’sini konuşmam. Biz şampiyonluğa yürüyoruz. Mayıs’da umrumuzda olan tek şey şampiyonluktur” diye konuştu.

Timur, Fenerbahçe’nin Konferans Ligi’nde devam etmesi üzerine Süper Kupa maçının ertelenip ertelenmeyeceğiyle alakalı soruya “Üç saat boyunca, denilmeyen şey kalmadı. Bu sözlerden sonra camiaların birleştirilmesi lazım… Hakem konusu, her şeye bakılsın. Herkes rahatlasın. İmza verelim, telefonlarımız incelensin dedik. Arınma lazım. 25 kere bir lafımdan dolayı özür diledim. Spor kamuoyunda özür dileyen kimse mi var? Konuşmamaya çalışıyoruz, bunu halletmemiz lazım. Süper Kupa’da çok güzel bir maç olsun, olay olmasın” dedi.

Yabancı hakem konusunda da konuşan Timur “Kardeşim yabancı hakem, buyursun olsun. Hiç sorun yok. Varsın robot hakem olsun. Hepsi olsun, hiç sorun yok. Yabancı hakem – Türk hakem kıyaslamasını ancak yabancı hakemin de evine adam gönderirsen, çocuğunu tehdit ettirirsen, AVM’de de hakemin çevresini sararsan o zaman yabancı hakem ne yapar bakmak lazım. Fenerbahçe’nin teklifi bizim için kabuldür. Şartımız şu; aylardır söylüyoruz, madem ki yabancı hakemin saniyelik kararının daha adil olduğunu düşünüyoruz, son beş sene, üç tane yabancı hakem belirleyelim. Maçları izlesinler. 10 sene incelesinler. Bu seneden başlasınlar. Basit hata, fazla faul, kazandıran hata, her türlü incelemeyi yapsınlar. Sonucu kabul ediyoruz. üç tane, gerekirse beş tane seçelim” dedi.

Timur açıklamalarına “Teraziden kaçan hırsızdır derken bunu kastetmiştim. Sen madem ki haksızlık yapıldığını düşünüyorsun, dersin ki hakeme gidelim dersin. Deftere bakalım. Deftere bakmaktan kaçıyorsan savında haklı değilsin, toplumu manipüle ediyorsun. Toplumu manipüle etmemek için geri kalanını doğruya yönlendirmek için seçelim beş hakem. Şimdiye kadar hep haksız kazandığını, şampiyon olamadıysa da zaten çok haksızlık yapmasına rağmen kazanamadığını kabul ediyordur. Hepsine tek tek bakılsın. Ne sonuç çıkıyorsa kabul. Bağımsız olarak kabul. Onun dışında her hakem olur, robot hakem bile olur. Robot hakem daha iyi olur” diyerek devam etti.

Muslera müjdesi

Timur ayrıca “Deprem bölgesini unuttuk, daha duyarlı olmamız lazım. Hakikatten insanların ciddi ihtiyaçları var. Bugün konuşmamdaki en büyük temel bu” dedi. Taraftara da müjde veren Timur, Muslera’nın sözleşmesinin uzatılması konusunda kaptanla anlaştıklarını belirtti. Timur “Torreira ve Barış ile anlaştık. Kaptanımız Muslera ile çok büyük ölçüde anlaşma sağladık. Kaan ile görüşüyoruz. Abdülkerim ile anlaştık. Kerem ile aynı şekilde. İç transferde hiçbir problem yok” dedi.

'Paşa Paşa' şampiyonluk yürüşü... Icardi'nin maçı, Galatasaray'ın inadı‘Paşa Paşa’ şampiyonluk yürüşü… Icardi’nin maçı, Galatasaray’ın inadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.