Taylor Swift artık resmen dünyanın en zengin kadın müzisyeni

Taylor Swift artık resmen dünyanın en zengin kadın müzisyeni. Eras Tour ile servetini ikiye katlayan 35 yaşındaki müzisyen 1.6 milyar dolarlık servetiyle Rihanna'yı geride bırakıp zirveye yerleşti.

Kültür Sanat 8 Ekim 2024

Time dergisini onu Yılık Kişisi seçti. Pek çok kuruluş En Etkili Kişiler Listesi’ne dahil etti. İki yıldır dünyanın dört bir yanındaki konserleriyle milyonlara ulaştı ve şimdi Taylor Swift dünyanın en zengin sanatçılarından biri. 35 yaşındaki ABD’li müzisyen bu yıl elde ettiği servetiyle Rihanna’yı geride bırakıp dünyanın en zengin kadın müzisyeni unvanının yeni sahibi oldu. Ekim 2023’te milyarderler kulübüne giren müzisyenin şu an net serveti 1.6 milyar dolar. Forbes’un açıkladığı listedeki en zengin erkek müzisyen ise 2.5 milyar dolarlık servetiyle ABD’li rapçi Jay-Z.

Servetinin yarısı Ears Tour’dan

Forbes Eras Tour’un tarihi başarısının ardından Taylor Swift’in servetinin ikiye katlandığını belirtti. Derginin haberine göre ABD’li müzisyen sadece bu turnede 600 milyon dolar servet edindi. Bu servetin telif haklarından, 600 milyon dolarının müzik kataloğunun değerinden ve 125 milyon dolarının da gayrimenkul yatırımlarından geldiği tahmin ediyor. Swift 2023’te sadece Spotify yayın teliflerinden 100 milyon dolar kazandı. Bunda ‘Midnights’ ve ‘1989: Taylor’s Version’ albümlerinin payı çok büyük.

Kasım ayındaki ABD Başkanlık Seçimleri’nde Kamala Harris’i destekleyeceğini açıklayan ve bu yüzden sık sık diğer aday Donald Trump’ın hedef gösterdiği Taylor Swift bu politik sürecin de etkin isimlerinden birine dönüştü. Bu tavrı nedeniyle Swift bir yandan alkış toplarken bir yandan da dinleyici kaybetti.

Taylor Swift'e Trump darbesi: İki milyon dinleyici kaybettiTaylor Swift’e Trump darbesi: İki milyon dinleyici kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.