Bangladeş ve Burkina Faso internet hızında Türkiye’yi solladı

Türkiye sabit internet hızında 161 ülke arasında 106’ncı, mobil internet hızındaysa 58’inci sırada yer alıyor. Sıralamaya göre Türkiye’de internet Kamboçya, Bangladeş, Burkina Faso, Güney Afrika, Guatemala gibi ülkelerden daha yavaş.

Ekonomi 8 Ekim 2024
Dünyanın en hızlı sabit internetini 297,62 mbps ile Birleşik Arap Emirlikleri kullanırken listenin son sırasını 3,53 mbps ile Türkmenistan alıyor.

Dünyadaki ülkelerin internet hızlarına dair en güncel ve en fazla veriye sahip olan Speedtest firmasının en son Ağustos ayında açıkladığı veriler Türkiye’nin internet hızı bakımından zannedilenden çok  daha vahim  durumda olduğunu gösteriyor. İnternet erişimi sağlayan şirketlerin aylık faturayı 800  liraya kadar çıkardıkları da gözönünde bulundurulursa Türkiye’de tüketiciler tam anlamıyla soyuluyorlar.

31 Mart yerel seçimlerinin yapıldığı gün konuya ilişkin pembe bir tablo çizerek Türkiye’nin Avrupa’da 18 milyon haneye ulaşan internet altyapısıyla Fransa’nın ardından ikinci sırada yer aldığını belirten ancak hızı konusunda bilgi vermeyi unutan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun unutkanlığının haklı bir nedeni olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Çünkü Speedtest firmasının en son ağustos ayında açıkladığı verilere göre Türkiye sabit internet hızında 161 ülke arasında 106’ncı, mobil internet hızındaysa 58’inci sırada. Ülkelerin internet hızı “sabit geniş bant” (fixed broadband) olarak bilinen iletim sisteminde her saniyede iletilen megabit miktarı (mbps) ile ölçülüyor. Speedtest Ağustos verilerine göre sabit indirme hızı dünya ortalaması 93,99 mbps olarak ölçülürken Türkiye 42,90 mbps ile dünya ortalamasının da altında. Sıralamaya göre Türkiye’de internet Kamboçya, Bangladeş, Burkina Faso, Güney Afrika, Guatemala gibi ülkelerden daha yavaş.

Dünyada en hızlı internet Birleşik Arap Emirlikleri’nde

Dünyanın en hızlı sabit internetini 297,62 mbps ile Birleşik Arap Emirlikleri kullanırken listenin son sırasını 3,53 mbps ile Türkmenistan alıyor. VOA (Amerika’nın Sesi) Türkçe’de yer alan habere göre mobil internet indirme hızındaysa dünya ortalaması 55,80 mbps. Speedtest verilerine göre Türkiye’de 46,37 mbps olarak ölçülen bu hız dünya ortalamasının yine altında. Dünyanın en hızlı mobil internetini 398,51 mbps ile Birleşik Arap Emirlikleri kullanırken son sırada 7,91 mbps ile Yemen var.

Bakan 'Fiber internette çok büyüdük' dedi ama hızı söylemeyi unuttuBakan ‘Fiber internette çok büyüdük’ dedi ama hızı söylemeyi unuttu

İnternet hızı şikayetleri yediye katlandıİnternet hızı şikayetleri yediye katlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.