Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçından mağlup ayrıldı

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme başarısı gösteren ilk Türk takımı olan Galatasaray turnuvanın gediklilerinden Olimpic Lyon'la deplasmanda karşılaştığı maçtan 3-0 yenik ayrıldı.

Spor 8 Ekim 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Galatasaray'ın kadınları güçlü rakibine diş geçiremedi.

Geride kalan sezonda Kadınlar Süper Ligi’ni şampiyon tamamlayıp bu sezonun başında çıktığı Kadınlar Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarını birer birer geçerek adını Devler Ligi’nde ana tabloya yazdıran ve böylece Avrupa’nın kadın futbolunda kulüpler bazındaki bir numaralı organizasyonunda mücadele etme hakkını elde eden ilk Türk takımı olan Galatasaray ülke futbolu için tarihi değere sahip bir maça çıktı.

Turnuva’nın A Grubu’ndaki ilk maçında bu kupayı daha önce sekiz kez müzesine götürüp bir önceki sezonu da ikinci tamamlayan Fransa temsilcisi Olimpik Lyon’la karşılaşan Galatasaray karşılaşmanın ilk yarım saatini üstün mücadelesinin ardından 0-0’la geçti. Güçlü rakibinin 34’üncü dakikada Diani’yle bulduğu gole engel olamayan sarı-kırmızılılar ilk yarının son anlarında Gilles’in çektiği şutta da topu filelerinde görünce soyunma odasına moralsiz gitti.

Etkili futbolunu ikinci yarıda da sürdüren Lyon dakikalar 77’yi gösterirken Diani’yle bir kez daha fileleri sarsmayı başardı. Bu gol karşılaşmanın sonucunu belirledi. Galatasaray ülke tarihinin ilk Kadınlar Şampiyonlar Ligi maçından 3-0 yenik ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takımın kalesini koruyan Gamze Nur Yaman kalesine gelen 15 şutun 12’sinde duvar olmayı başararak etkili performansıyla dikkat çekti. Cim-bom turnuvadaki diğer maçında Roma’yla karşılaşacak. A Grubu’nda ayrıca Wolfsburg da bulunuyor.

Şahika Ercümen bir kez daha Türkiye rekoru kırdıŞahika Ercümen bir kez daha Türkiye rekoru kırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.