Paralel banka vurgununda rakamlar netleşti: Arda Turan 13,9 milyon dolar kaptırmış

Fon vaadiyle Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fatih Terim, Fernando Muslera gibi Türk futbolunun önde gelen isimlerini dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan banka müdiresi Seçil Erzan hakkındaki BDDK raporu ortaya çıktı.

Spor 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Terim Fonu davasında söz mahkemenin.

Seçil Erzan ismi bundan birkaç ay önce fon dağıtma vaadiyle Türk futbolunun önde gelen isimlerini dolandırdığı iddiasıyla tutuklanma haberiyle herkesin hafızasına kazındı. Denizbank’ın Levent Şube Müdürü olan Şeçil Erzan, aynı bankanın Florya Şubesinde müdürken tanıştığı,  aralarından Arda Turan, Fatih Terim, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu gibi isimlerin de olduğu bir grubu toplam 55 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı. Erzan hakkındaki BDDK raporu savcılık dosyasına ulaştı.

Rapora göre BDDK, Erzan’ın 2011’den beri söz konusu özel bankanın şube müdürlüğünü yaptığını, bu süreçte 5 olağan, 6 olağan dışı teftiş sonucunda bir suç unsuruna rastlanmadığını dolayısıyla dolandırma işleminin son 1 sene içinde gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca raporda tanıkların Erzan’ın kendilerini oyaladıklarını söylemelerine rağmen BDDK veya CİMER’e bir başvuruda bulunmadıkları da banka tarafından vurgulandı.

Seçil Erzan'ın ifadesine ulaştık... Yüzde 23 dolar faizini duyan koşmuşSeçil Erzan’ın ifadesine ulaştık… Yüzde 23 dolar faizini duyan koşmuş

Yapılan işlemlerde şüphe yok

BDDK’nın bankaya yüksek tutarlı nakim çekim işlemleri olup olmadığını ve bunun kontrol edilip edilmediği sorusuna banka “Yazınıza konu işlemlerden Nur Erkasap ve Volkan Bahçekapılı tarafından yapılan nakit çekimleri ve para yatırma işlemleri bu kişilerin geliri ile orantılı olmamakla birlikte bu kişilerin Fatih Terim ile olan ilişkileri ve akrabalıkları bilindiği için yapılan işlemlerle ilgili bir şüphe oluşmamıştır” şeklinde cevap verdi.

Parasının bir kısmı alabilen tek isim Muslera

Rapora göre Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fatih Terim bankanın genel müdürlüğüne giderek Erzan’dan şikayetçi oldular. Turan’ın 13 milyon 900 bin doları banka dışında Erzan’a teslim ettiği de belirtildi. Raporda Belözoğlu’nun 5 milyon dolar verdiği yazıldı. Fatih Terim ise damadı Volkan Bahçekapılı aracılığıyla şüpheliye elden 3 milyon 292 bin dolar verdiği Belözoğlu için de elden 2 milyon 800 bin dolar verdiği söylendi. Galatasaray’ın halihazırdaki kalecisi Fernando Muslera’nın ise kendi evinde Erzan’a 1 milyon 200 bin dolar verdiği ve bu paranın 700 bin dolarını geri aldığı ortaya çıktı.

BDDK, 'Seçil Erzan' soruşturmasında bankayı kusurlu bulmadıBDDK, ‘Seçil Erzan’ soruşturmasında bankayı kusurlu bulmadı

Semih’in parası Emre ve Arda’dan

Ayrıca Erzan’ın Semih Kaya’dan aldığı 3 milyon 200 bin doları Emre Belözoğlu ve Arda Turan’dan aldığı paralarla 5 milyon 700 bin dolar olarak Kaya’ya geri verdiği de raporda yer aldı.

Raporda Fatih Terim’in işlemlerinde herhangi bir hukuksuzluk tespit edilmediği, Erzan’ın fon vaadiyle Terim’den para almadığı ve 2021’den bankacılık işlemleriyle alakalı finansal danışmanlık yaptığı vurgulandı.

Erzan’ın bankanın Florya şubesinde görev yapmaya başladıktan sonra Galatasaray Spor Kulübü’ndeki kişilerle yakınlık kurmaya başladığı ifade edilen raporda “Seçil Erzan tarafından müştekiler lanse edilen, sadece seçkin kişilerin kabul edildiği yüksek kazançlı ve sadece nakit para tahsilatı yönetimi ile çalışan, banka yöneticileri tarafından yönetilen Galatasaray Spor Kulübü ile ilişkili sembol kişilerin de yatırımcı olarak bulunduğu bir fona ilişkindir” sözlerine yer verildi.

Sahada her şey iyi giderken, Galatasaray'da yönetim kriziSahada her şey iyi giderken, Galatasaray’da yönetim krizi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.