Seçil Erzan’ın ifadesine ulaştık… Yüzde 23 dolar faizini duyan koşmuş

Aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu gibi futbolcuların da olduğu kişileri 80 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan Seçil Erzan'ın ifadesine 10Haber ulaştı. Erzan mağdurları astronomik faiz vaadiyle ikna ederek paralarını almış.

Gündem 28 Nisan 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Bankacı Seçil Erzan

Denizbank’ın Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan’ın aralarında ünlülerin de bulunduğu ’80 milyon dolar vurgun’ iddiası tartışılmaya devam ediyor.

10Haber’in ulaştığı bilgiye göre Seçil Erzan, dolandırdığı kişilere, dolar bazında ’50 günde yüzde 23 faiz’ vaadinde bulundu.

Tutuklanan Erzan adliyede verdiği 4 sayfalık ifadesinde ise 2011 yılında borsada batırdığı 1 milyon lira zararı karşılamak için bu işe girdiğini belirterek, “Ben yakın zamana kadar Levent Denizbank Şube Müdürü olarak çalışmaktaydım ancak halihazırda işten el çektirildim. Yaklaşık 10 sene Çorlu’da yine şube müdürü olarak çalıştıktan sonra 2010 yılında Denizbank Bahçeşehir Şube Müdürlüğü’ne atandım. O dönemde hiçbir sıkıntım yoktu. 2011 yılında teyzemin oğlunun yatırım söylemleri üzerine Hatek isminde spekülatif bir kağıt alıp borsaya girdim. Aldığım bu kağıt 3 günde battı ve 1 milyon lira zarar ettim. Ben her fırsatta bu zararı nasıl karşılarım diye düşünmeye başladım. 15 ay sonra Florya Denizbank Şubesi’ne Şube Müdürü olarak atandım. Bu benim için büyük mutluluk vericiydi. Her şey yolundaydı. İşimi de çok seviyordum. Fakat önceki zararımı kapatmak adına tekrar hisse senedi satın aldım. Aldığım bu kağıt da batınca zararım iyice büyüdü. O zamandan bu zamana kadar tanıdığım, güvendiğim insanlardan yatırım vaadinde bulunarak para aldım. Geriye dönük oluşan zararları kapatmaya başladım fakat şöyle ki 2023 yılında olaylar ters gitti. Daha doğrusu 2021 yılından sonra iyice çıkmaza girdim” dedi.

İlk büyük vurgun B.Ç ile başladı

Seçil Erzan ifadesinde kendisinin kurduğu bu sistem için daha yüksek meblağlara ihtiyaç duyması nedeniyle büyük para arayışına girdiğini öne sürerek şunları anlattı:

“B.Ç, Florya şubesinden uzun yıllardır tanıdığım, sevdiğim bir kişiydi. Benim borcum git gide yükseldiği için çıkış yolu olarak B.Ç’den para almayı düşündüm. Kendisine bir fona gireceğimi ancak küçük meblağlar ile bunun mümkün olmadığını, çok büyük müşterilerden topladığım parayı bir araya getirip bu fonu satın alabileceğimi söyledim. İlk başta 3 milyon dolar istedim. Bülent bey bana 2 milyon 118 bin doları verebileceğini söyledi. Ben tam olarak yatırım vaadinde bulundum. B’de kabul etti. Daha doğrusu ben ‘bizim çok büyük özel müşterilerimize yaptığımız işlemler var. Bunları banka içerisinde yapmıyorum. Bankanın ayrı özel bir bölümü olup sadece çok zengin müşterilerle yaptığımız işlemlerdir. Bu sebeple ‘Parayı hesabınızdan çekin ve banka dışında bana teslim edin’ diyerek B’yi kandırdım. Bu görüşme hatırladığım kadarıyla 2023 yılının şubat sonunda gerçekleşti. Daha sonra B. hesabındaki 2 milyon 118 bin doları çekmiş ve eşi İ. ve oğlu aracılığıyla yine bana güvenen A. Y. isimli, konuyla hiç ilgisiz biriyle parayı teslim aldırdım. Ben bu parayı alır almaz 5 dakika dahi beklemeden daha önce ödeme bekleyen, bana güvenip daha önce para veren kişilere ödeme yaptım.”

Vurgun borsadaki batışla başlamış: İlk büyük parayı Fatih hoca kaptırdı, sonra öğrencileri birer birerVurgun borsadaki batışla başlamış: İlk büyük parayı Fatih hoca kaptırdı, sonra öğrencileri birer birer

Seçil Erzan: B.T’nin ofisinde parayı aldım

Mağdurlardan birisi olduğu iddia edilen spor dünyasından ünlü bir ismin kızı ve damadından da para aldığını ifade eden Seçil Erzan, “Bir gün V. B’yi telefondan aradım, ‘Çok kısa süreliğine yüksek getirisi olan bir fon var, aman bu husus duyulmasın, F.T hocanın da fondan haberi var. Sen de girmek ister misin’ dedim. V. B de bana ‘Biliyorum, B’nin de var hatta’ dedi. Bir sabah saat 7’de bana V.B ‘Bu fon hala duruyor mu, E.B senden haber bekliyor’ diye mesaj attı. Sonrasında ben E.B’yi aradım. Konuyu çok kısaca anlattım. Hem V.B hem de E. B bana nakit para bulup V.B’nin Levent’teki ofisinde teslim ettiler. Toplamda 2 gün boyunca ben önce 1 milyon 400 bin dolar, sonra 1 milyon 492 bin dolar ve son olarak 400 bin dolar parayı 2023 senesi mart ayı içerisinde elden teslim aldım. Fakat bu zamana kadar V.B’ye herhangi bir ödeme yapmadım. (…) B.T’den de 150-200 bin dolar aldım ancak ondan da aldığım parayı ödeyemedim. Yine B.T’nin ofisinin olduğu Levent’ten ofisinden elden teslim aldım ancak onlara herhangi bir belge vermedim” diye konuştu.

‘İntihar etmeyi düşündüm ama beceremedim’

Yakın dost olduğu insanları da kandırarak para aldığını ve bu durumdan çok pişman olduğunu vurgulayan Seçil Erzan, “E.P.G benim yakın arkadaşımdır. Dermatologtur. Yukarıda anlattığım şekilde B.T’den de hatırladığım kadarıyla 200 bin dolar aldım. E.P.G’den de hatırladığım kadarıyla 400-500 bin dolar almıştım. Aynı şekilde onları da daha fazla para vereceğim vaadiyle kandırmıştım. Şu anda bu durumu anlatırken çok utanıyorum. B. amcayı çok severdim. Onları kandırdığım için çok pişmanım. Amacım başkasından alıp önceki borcumu ödeyip kurtulmaktı ama daha da bir çıkmaza girdim. Geçen hafta cuma günü inanın intihar etmeyi düşündüm ama onu da beceremedim” diye konuştu.

 ‘A. T. yurtdışından para getirdi’

Kapalı fon yalanıyla kandırdığı isimlerden birisi de o dönem Galatasaray’ın ünlü futbolcularından olan A. T.’ydi. A. T.’yi nasıl dolandırdığını Seçil Erzan şu şekilde ifade etti:
“Florya Şube Müdürü olduğum dönemde Galatasaray Spor Kulübü ile birlikte çalışıyorduk. Bütün futbolcuları da müşterimiz olsun ya da olmasın hepsini tanırdım. Bir gün A. T.’yi aradım ve şubeye davet ettim. Kendisine ‘Bir fon var, 5 koyup 10 alıyorsun ancak acil para gerekli’ şeklinde sözler sarf ettim. A. T. bana çok yardımcı oldu. Yurt dışından para getirdi. Evini satıp bana para getirdi. Hatırladığım kadarıyla 6 milyon lira para almıştım. Ancak bu zamana kadar ödeme yaptım. Ana parayı kesinlikle A. T.’ye geri ödedim. Sadece vaat ettiğim fazladan parayı ödeyemedim.”

Zorla senet iddiası

Seçil Erzan ifadesinde kendisine zorla senet imzalattırıldığı iddiasında bulunarak, “Kendilerinden para aldığım çoğu insan ana parayı ödememe rağmen fazladan vaat ettiğim parayı alamadıklarından dolayı beni daha da sıkıştırdılar. Çok pişmanım, insanları kandırdığım için çok üzgünüm. İnsanlardan para alıp sanki geri çok büyük bedellerle ödeyeceğimi vaat ederek onları kandırdım ancak kendimi kandırdım. Ayrıca bu olaylar sebebiyle benden zorla senet alan şahıslar bulunmaktadır. Ancak şu anda isimlerini bildirmek istemiyorum. Fakat çok para alıp ödediğim insanlar da bulunmaktadır. Çok zengin ettiğim insanlar da olmuştur. Fakat bu aşamada kendi mesleğime, kendime çok zarar verdim. Ben halihazırda koruma talebinde bulunmuyorum” dedi.

80 milyon dolarlık vurgunda mağdur avukatıyla banka karşı karşıya80 milyon dolarlık vurgunda mağdur avukatıyla banka karşı karşıya

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.