Hamit Altıntop’tan itiraf gibi açıklama: Fatih Terim’i istemedi mi?

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, Stefan Kuntz sonrası A Milli Takım'ın başına geçmesi için Montella dışında Abdullah Avcı ve Fatih Terim'in de aday olduğunu açıkladı, Selim Soydan'ın 'Fatih Terim'in gelmesini istemiyor' iddiasına yanıt verdi.

Spor 27 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Hamit Altıntop, Fatih Terim'le Milli Takım için görüşüldüğünü açıkladı.

A Milli takım’ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Milli Takımlar’dan sorumlu yöneticisi Hamit Altıntop, Lider Haber YouTube kanalına Vincenzo Montella’nın göreve getirilişi ve Fatih Terim, Abdullah Avcı gibi konuşulan isimlerin neden tercih edilmediğini anlattı.

“Milli takım’ın başına neden ısrarla yabancı hoca tercin ediyorsunuz? Abdullah Avcı ile anlaştığınızı söyledi Selim Soydan. Daha öncesinde Fatih Terim ile görüştüğünüzü söyledi. Onların olmama veya neden Montella’nın olma nedeni neydi?” sorusuna Hamit Altıntop, şu yanıtı verdi: “Bunların hepsinin cevabı çarşamba günü saat ikide basın toplantısında verilecek. Ama bir şey söylemek istiyorum. Evet doğrudur. Bu çalışmaların içinde ben varım. Burada olma sebeplerimden biri zaten bu. Ama bildiğiniz gibi Türkiye’de kurumsal olan her şeyde, başkanın olduğu yerde, yönetimin olduğu yerde tek kişi karar vermiyor. Bunu da siz herhalde biliyorsunuzdur, görüyorsunuzdur da.”

A Milli Takım Vincenzo Montella’ya emanetA Milli Takım Vincenzo Montella’ya emanet

Hamit Altıntop’a daha sonra şu soru yöneltildi: “Futbolcularla toplantı yaptınız. Yüzde 80 orada Fatih Terim ismi çıktı. Hamit, Fatih Hoca’yı aradı. Görüşme yaptı. Ama sonrasında Mehmet Büyükekşi’nin odasına giderek, ‘Ağabey Fatih Hoca’yı getirirsek bizi buralara sokmaz, Fatih Hoca’dan vazgeçelim dedi.’ Bu iddia doğru mu?”

Masada 4-5 ismin bulunduğunu belirten Altıntop, “Bunlarla görüşüldü, konuşuldu. Ondan sonra bu masaya serildi. Ondan sonra karar verildi. Yani her zaman olduğu gibi aslında. Doğru çalışma budur. Önceliğimiz nedir, başarıya nasıl ulaşabiliriz? Takımı, oyuncularımızı ileriye taşıyabilecek unsurlar nelerdi? Bunların hepsini çarşamba açıklayacağız zaten. Şimdi siz de kabul edersiniz. Biri bunu dedi, şunu dedi.. Şimdi konuştuğumuz konuların hiçbir şekilde futbola faydası var mı? İleriye taşıyor mu futbolu?” yanıtını verdi.

Ersun Yanal Montella'yı yorumladı: Ben umutlu değilimErsun Yanal Montella’yı yorumladı: Ben umutlu değilim

TFF yöneticisi, Fatih Terim ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Fatih Terim’e sempati duymaktan daha doğal olan bir şey var mı bu ülkede? Fatih Terim 30 senedir hocalık yapıyor. Tarihimizin en çok başarı elde etmiş hocası. En çok oyunculara dokunmuş hocası. UEFA Kupası kazanan hocası. Burada biz şu anı değerlendiriyoruz. Şu ana göre hareket etmeye çalışıyoruz. Burada kişisel veya kendimizi düşünerek bir hareket etmemiz söz konusu olabilir mi? Tabii ki herkesin bir tarzı vardır. Tabii ki liderlik yapan kişilerin farklı yöntemleri vardır. Buna karşı değil hiç kimse.”

Selim Soydan’a yanıt: Olmayan şeyleri ortaya atmanın kimseye faydası yok

Türkiye’ye çok değerli antrenörler ve oyuncuların geldiğini belirten Hamit Altıntop, Selim Soydan için “Medyanın sorumlu olduğu noktalar var. Bunlar ister istemez köpürtülüyor veya sabırsızlıkla bazı yönlere çekilebiliyor. Ben burada hiçbir şekilde kimseden takdir beklemiyorum. Selim Bey benden iki çarpı büyüktür. Yani 80 küsür yaşındadır. Benim ona hiçbir şekilde saygısızlığım veya imalı konuşmalarım hiçbir zaman olmamıştır. Bundan saatten sonra da olmayacaktır. Ben kendisini 2 hafta önce bir cenazede gördüm. Ben onun elini de öperim. Ama futbol konusunda kendi düşüncelerimi, fikirlerimi veya anlayışımısı sürdürüyorum. Günün sonunda yönetim oturur, başkanımızın liderliğinde kararlar alınır. Bu kararlar da her zaman Türk futbolunun lehine olmuştur ve olması gerektiğine inandığımız kararlardır” dedi.

Selim Soydan: Kuntz yarım puan kaybetseydi Terim gelmiştiSelim Soydan: Kuntz yarım puan kaybetseydi Terim gelmişti

Hamit Altıntop konuşmasına şöyle devam etti: Ama dediğim gibi; olmayan şeyleri ortaya atmak ve onun üstünde aylarca konuşmanın hiç kimseye faydası yok. Şimdi biz çözüm odaklı gidiyoruz. İki tane insan vardır; Birisi konuşan, birisi yapan. Bir tane örnek vermek istiyorum. Kuyunun ne kadar derin olduğuna değil de ipin ne kadar uzun olduğuna bakmamız lazım ki bu işin içinden çıkalım. Selim Abi’ye saygım sonsuz ama ben bazı konularda farklı düşünüyorum.”

Selim Soydan, “Yerime altımı oyan Hamit Altıntop geldi” demişti.

Selim Soydan: Milli Takım’ın geleceğini ipotek altına alıyor

Eski TFF yöneticisi Selim Soydan, Japonya’ya 4-2 kaybedilen maçtan sonra Sabah gazetesine yaptığı “Bu rezaleti Kuntz’u feda ederek temizleyemezler. Çok değil 2 sene önce; Fransa, Hırvatistan, Norveç, Rusya ve Hollanda’yı yenmiş Milli Takım’da, Hollanda’dan farklı yenilgi aldı diye, abartılı biçimde kopartılan fırtına nedeniyle Şenol Güneş’in görevine son verildi. Ben de bunun bir ekip işi olduğunu düşünerek, kendimi sıyırmaya çalışmadan Milli Takımlar Sorumlusu görevimi anında bıraktım. Yerime, altımı oyan Hamit Altıntop geldi. Üstelik o zamanın parasıyla 40 bin dolar maaş talep ederek. Allah’tan Nihat Özdemir bu talebi reddetti” demişti.

Futbolcuların TFF Başkanı’na gidip, ‘Biz bu Kuntz’la çalışmak istemiyoruz’ dediğini iddia eden Soydan şunları söylemişti: “Bu işleri toparlaması gereken Hamit Bey, takım kadrosuna müdahale ettirmediği için Kuntz’la küs. Arkasından adam getirmeye çalışıyor. Abdullah Avcı ile anlaşıyor. Ben bu sütunda sokak dedikodusu konuşmam, gerçekleri konuşurum, bunu herkes bilir. TFF geçen mart ayında Löw’e gitti ama anlaşamadı. Yerli olarak Büyükekşi, Fatih Terim’i istiyor, yardımcıları da Emre ile Arda olmak koşuluyla. Kadere bakın ki yönetimdeki 2 Galatasaraylı Yusuf Günay ve Hamit Altıntop, ‘Terim gelmesin, o gelirse bırakın soyunma odasını, bizi Riva’ya bile sokmaz’ diyerek yönetimi Terim aleyhine etkiliyor. Onların istediği adam Abdullah Avcı. Milli Takım hiç kimsenin oyun alanı değildir. Başarısızlığı kabul edip istifa etmesi gerekenler, maalesef yeni oluşumu da çomaklayarak Milli Takım’ın geleceğini de ipotek altına alıyor.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.