Terim’in Panathinaikos’u gol oldu yağdı

Yunanistan Ligi şampiyonluk grubu altıncı hafta maçında Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos deplasmanda Lamia'yı 5-0 yendi ve lider AEK ile arasındaki farkı bir puanda tuttu.

Spor 22 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Panathinaikos'tan beş gollü görkemli galibiyet.

Yunanistan Ligi’nde son beş haftaya girildi. Birbirinden kritik şampiyonluk grubu maçları oynandı. Panathinaikos günün ilk karşılaşmasında şampiyonluk grubunun iddiası olmayan ekiplerinden Lamia ile mücadele etti.

Terim’in öğrencileri maça dengeli başlarken 23. dakikada Benjamin Verbic perdeyi açtı, PAO’yu 1-0 öne geçirdi. Eski Trabzonsporlu Anastasios Bakasetas 45. dakikada durumu 2-0 yaptı. İkinci yarıya çok iyi başladı Terim’in öğrencileri. 54. dakikada Fotis Ioannidis sahne aldı fark üçe çıktı. 57’de Bakasetas ayağına gelen fırsatı geri çevirmedi fark iyiden iyiye açıldı. Maçın skorunu 61. dakikada Ioannidis belirledi. Yunan futbolcunun attığı gol durumu 5-0 yaptı ve maç böyle bitti.

Terim’den esprili röportaj

Maç sonunda röportaj veren Fatih Terim, tercümanı ve Yunan televizyonu muhabiri zor anlar yaşadı. Röportaj sırasında üçlünün arkasındaki reklam panosu düştü. Üçlü zorlukla panoyu ayakta tutarken Terim “Bizim yanımızdakiler devrilmez” diyerek zor anı esprili bir şekilde geçirdi. 

 Oly’den Paok’a büyük çelme

Hafta içinde Club Brugge’e boyun eğerek Konferans Ligi hayallerine veda eden Paok, Fenerbahçe’yi geçerek yarı finalde Aston Villa’ya rakip olan Olympiakos ile karşılaştı. Şampiyonluk grubuna lider giren Paok, Oly’ye karşı yine kan kaybetti. Geçen hafta berabere kalarak liderlik koltuğunu kaptıran ekip bu kez de güçlü rakibine yenildi. 27. dakikada Quini ile öne geçen Oly 61’de Gelson Martins’le golü buldu ve durumu 2-0 yaptı. Marcos Antonio’nun 90+2. dakikada attığı gol Paok’a yetmedi. Dördüncü Oly 66 puana gelirken üçüncü Paok 67 puanda kaldı. Lider AEK, Aris’i 2-1 yenerek 72 puanla zirvedeki yerini korudu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.