Süper Lig’in eski yıldızları Yunanistan’da ağları sarstı, Fatih Terim sevindi

Yunanistan Ligi Şampiyonluk Turu üçüncü hafta maçında Panathinaikos, lider AEK'yı 2-1 yendi. AEK'da Domagoj Vida ağları sarsarken Fatih Terim'in Panathinaikos'unda Bakasetas eşitliği sağlaya golü attı.

Spor 4 Nisan 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Yunan Ligi'nde PAO'nun zafer günü.

Yunanistan Ligi Şampiyonluk Turu’nda Fatih Terim yönetimindeki Panathinaikos, geçen hafta sahasında PAOK’a 3-2 kaybederek kan kaybetti. Telafisi güç bir maça çıkan PAO, lider AEK’yı konuk etti. Pana, kaybetmesi halinde haftaya lider giren AEK’nın tam dokuz puan gerisine düşecekti ve dönülmesi güç bir yola kendini sokmuş olacaktı.

Maç AEK’nın istediği gibi başladı. 5. dakikada Domagoj Vida rakip ceza alanındaki karambolü iyi değerlendirdi ve fırsatçılığını konuşturarak takımını öne geçirdi. Eski Beşiktaşlı Hırvat stoper bu sezon tüm kulvarlarda yedinci golüne imza attı. PAO bu golün ardından hemen beraberlik arayışlarına başladı. Bu golü ilk yarı bitmeden buldular. 32. dakikada eski Trabzonsporlu Anastasios Bakasetas sahne aldı. Bir dönem Alanya forması da giyen Bakasetas ceza alanı dışından düzgün bir vuruş yaptı ve kalecinin müdahalesi olmasına rağmen top ağlarla buluştu. Bu golün hemen iki dakika sonrasında Fotis Ioannidis sahneye çıktı. Yunanların 35 milyon euro değer biçtiği golcü oyuncu 34. dakikada takımını öne geçirdi. AEK maçın kalanında topa daha fazla hakim olan ve rakip kaleyi daha fazla yoklayan AEK aradığı golü bulamadı. 19 şutun yalnızca beşi kaleyi bulurken bu çabalar yetmedi.

PAO, çok kritik bu karşılaşmadan üç puan çıkarırken rakibiyle arasındaki puan farkını üçe düşürdü. Bu karşılaşma öncesi başlayan mücadelede PAOK, Lamia’yı evinde 3-1 yenerek puanını 66’ya yükseltti ve ligin yeni lideri oldu. Fenerbahçe’nin Konferans Ligi çeyrek finalindeki rakibi Olympiakos ise Aris’i 3-0 yendi ve puanını 60’a yükselterek rakiplerini takibi bırakmadı.

'Olağanüstü' Fenerbahçe 'Demir'i ustalarıyla dövdü‘Olağanüstü’ Fenerbahçe ‘Demir’i ustalarıyla dövdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.