Selim Soydan: Kuntz yarım puan kaybetseydi Terim gelmişti

Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski yönetim kurulu üyesi Selim Soydan, takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu'nun Stefan Kuntz'u istemediğini iddia etti, TFF'nin Alman çalıştırıcı yerine Fatih Terim'i düşündüğünü söyledi.

Spor 27 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Selim Soydan, kendi yerine Milli Takımlar sorumlusu olan Hamit Altıntop'u eleştirdi.

Stefan Kuntz yönetimindeki Türkiye, EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda oynadığı son iki maçta Letonya ve Galler’i mağlup ederek 6 puanı hanesine yazdırdı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galler maçının ardından Kuntz için “Kuntz ile alakalı 2 maçtan sonra karar vereceğiz demiştim. Bu iki maçı güzel atlattık. Seçimden sonra yeni yönetim kurulumuzla karar vereceğiz. Kuntz’a ve teknik ekibe teşekkür ediyorum” dedi.

Milli Takım'da Kuntz'un suyu ısınıyor! Büyükekşi sinyali verdiMilli Takım’da Kuntz’un suyu ısınıyor! Büyükekşi sinyali verdi

Türkiye Futbol Federasyonu’nun eski yönetim kurulu üyesi Selim Soydan, Sabah’a yaptığı açıklamada A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu’nun TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile iki kez konuştuğunu ve Stefan Kuntz’u istemediğini söylediğini açıkladı.

“Yarım puan kaybetse Terim gelecekti”

Soydan şöyle konuştu: ““Kitabın ortasından konuşacağım. Hakan Çalhanoğlu, iki kere konuştu Büyükekşi ile Kuntz’un gönderilmesi için. Kuntz’un son şansıydı Letonya ve Galler maçları. Yarım puan bile kaybetsek onu gönderip Fatih Terim’i getireceklerdi. Kuntz’u gram sevmeyen topçular, 6 puan kazanarak Kuntz’un takımın başında kalmasını sağladılar. Dua etsin ki, bu kadar karakterli bir kadromuz var. Aynı karakterli duruşu Kuntz’dan da bekliyoruz. Faroe’ye yenildiğimiz gün istifa etmesi lazımdı, şu anda bedavadan yer işgal ediyor.”

TFF yönetiminde Galatasaray ağırlığıTFF yönetiminde Galatasaray ağırlığı

Selim Soydan, Kuntz’un artık Hamit Altıntop’u dinlemediğini de öne sürdü. Soydan, “Şenol Güneş gibi uluslararası bir tecrübeyi ayak oyunlarıyla gönderip, lafını dinletebileceği dünya üzerindeki tek adam olan Kuntz’u getirdi. Ama artık Kuntz bile onu dinlemiyor. Değişiklik bekliyorum tabii ki, Milli Takım’ın başına Türk teknik direktör geçmesini istiyorum” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.