Sporda çarşamba: WNBA’de finalin adı belli oldu

WNBA yarı final serisi beşinci maçında Minnesota Lynx, Connecticut Sun'ı 88-77 mağlup ederek adını final serisine yazdırdı. İşte spor dünyasından öne çıkan diğer gelişmeler.

Spor 9 Ekim 2024
Sporda günün öne çıkanları.

WNBA’de ilk finalist son iki sezonun şampiyonu Las Vegas Aces’ı saf dışı bırakan New York Liberty olmuştu. Liberty’nin rakibinin belli olacağı seri de sonuçlandı. Minnesota Lynx beşinci ve son maçta Connecticut Sun’ı 88-77 mağlup etti ve final biletini alan takım oldu. Minnesota’da yıldız basketbolcu Napheesa Collier 27 sayı, 11 ribauntla oynadı. Courtney Williams 24 sayı ve 7 asistle mücadele ederken Kayl McBride ise 19 sayı attı. Sun cephesinde DiJonai Carrington’ın 17 sayı ve 12 ribauntluk performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Minnesota ve New York arasındaki final serisi 10 Ekim Perşembe akşamını 11 Ekim Cuma sabahına bağlayan gece saat 03.00’te başlayacak. Beş maç üzerinden oynanacak seride üç galibiyete ulaşan ekip ipi göğüsleyecek.

Play-off arenası Caitlin Clark ve arkadaşlarına biraz ağır geldiPlay-off arenası Caitlin Clark ve arkadaşlarına biraz ağır geldi

UEFA’dan Zorbay Küçük ve Kadir Sağlam’a alt yaş görevi

UEFA, FIFA kokartlı hakemler Kadir Sağlam’a UEFA 19 Yaş Altı Hazırlık Şampiyonası’nda; Zorbay Küçük’e ise UEFA 17 Yaş Altı Hazırlık Şampiyonası’nda görev verdi.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, “FIFA kokartlı hakemimiz Kadir Sağlam, 9-15 Ekim 2024 tarihleri arasında Romanya’da düzenlenecek olan ve Romanya, Almanya, İspanya ile Norveç’in katılacağı UEFA 19 Yaş Altı Hazırlık Şampiyonası 1. Grup müsabakalarında görev alacak. Müsabakalarda, FIFA kokartlı yardımcı hakemimiz Murat Tuğberk Curbay da yardımcı hakem olarak görev yapacak.

FIFA kokartlı hakemimiz Zorbay Küçük, 9-15 Ekim 2024 tarihleri arasında Arnavutluk’ta düzenlenecek olan ve Arnavutluk, Hırvatistan, Hollanda ile Faroe Adaları’nın katılacağı UEFA 17 Yaş Altı Hazırlık Şampiyonası 3. Grup müsabakalarında görev alacak. Müsabakalarda, FIFA kokartlı yardımcı hakemimiz Furkan Ürün de yardımcı hakem olarak görev yapacak” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Satranç Federasyonunda başkanlık koltuğu el değiştirdi

Türkiye Satranç Federasyonunun 6. olağan genel kurulu The Green Park Hotel’de yapıldı. Seçime tek aday olarak giren Fethi Apaydın, kullanılan 149 oyun 135’ini alarak Satranç Federasyonunun yeni başkanı oldu. 14 oy geçersiz sayıldı.

Apaydın başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Ömer Asım Ötegen, Turgay Seçkin Serpil, Alper Efe Ataman, Berk İpek, Kadir Açıkbaşlar, Ferat Bilgin, Mehmet Faruk Bülbül, İnanç Dinçsoy, Bülent Mert Dikeç ve Cesur Küçük yer aldı. Divan başkanlığını Mithat Ertaş’ın yaptığı genel kurulda, faaliyet ve denetim raporları da ibra edildi.

2012’den itibaren yürüttüğü federasyon başkanlığı görevine yeni dönemde aday olmayan Gülkız Tulay’a, delegelerin oylarıyla TSF Onursal Başkanı unvanı verildi. Tulay satranç yolculuğunun 27 yıl sürdüğünü ve 2004 yılında davetle geldiği TSF’ye yönetici olarak adım attığını hatırlatarak, “Bu yolu sizlerle birlikte yürümekten, ilklere, zaferlere, çok özel projelere imza atmaktan, çocuklarımızın hayatına dokunmaktan, ‘Türk satrancı gelecekte dünyayı domine edecek’, ‘Türk satrancının geleceği yıldızlarıyla daha parlak olacak’ dedirtmekten çok mutluyum. Türkiye’ye satrancı çok sevdirdik.” dedi.

Türkiye Briç Federasyonu Başkanlığına Esat Murat Molva seçildi

Türkiye Briç Federasyonunun seçimli genel kurulu Ankara’daki Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Mevcut başkan Yasemin Merçil’in aday olmadığı genel kurulda divan başkanlığını Esadullah Turhan Aküzüm yaptı. Seçime tek aday olarak giren Esat Murat Molva, kullanılan 65 oyun 62’sini alarak federasyon başkanlığına seçildi. Esat Murat Molva yaptığı konuşmada camianın içinden biri olduğuna işaret ederek federasyonda görev yapan tüm başkanlarla çalıştığını söyledi. Briç branşını olimpik spor olarak gördüklerini belirten Molva, federasyonun daha görünür olması için çalışacaklarını dile getirdi. Federasyonun yeni yönetim kurulunda Aykut Aksu, Samet Karagöz, Can Berktaş, Sevinç Atay, Kaan Aydın, Burhan Poshoroğlu, Uğur Öncel, Hacı Ali Çelik, Talip Çankırı ve Tuncer Şengöz yer aldı.

Hacıosmanoğlu eski başkan Büyükekşi'yi savcılığa verecekHacıosmanoğlu eski başkan Büyükekşi’yi savcılığa verecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.