Ne Kamerun ne Fransa, Embiid’in tercihi ABD

NBA takımlarından Philadelphia 76ers’ta forma giyen yıldız uzun Joel Embiid, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda ABD Milli Takım formasını giyecek.

Spor 6 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Joel Embiid, milli takım tercihini ABD'de yana kullandı.

ABD, 2019 Dünya Kupası’nın ardından 2023 Dünya Kupası’nda da hüsran yaşadı ve turnuvadan madalyasız ayrıldı. Görece en kuvvetli oyuncularını turnuvaya getirmeyen ekip, 2020 Tokyo’ya da nispeten güçlü bir kadroyla gidip burada altın madalyayı kazanmayı başardı. Söz konusu turnuvada ABD’nin alt ettiği takım Fransa’ydı. Fransızlar ABD’yi 2019’daki Dünya Kupası’nda çeyrek finalde elemişlerdi.

Bu yaz ABD ve Fransa bir bakıma saha dışında karşı karşıya geldi. Dünya Kupası’nda yarı finalde Almanya’ya elenen ve bronz madalya maçında Kanada’ya boyun eğen ABD, 2024 için iddialı bir kadro hazırlamaya başladı. Başta LeBron James, Kevin Durant ve Stephen Curry olmak üzere birçok büyük yıldızın Paris’teki olimpiyatlarda takımda olmak isteyeceği belirtildi. Bu oyunculara ek olarak Kawhi Leonard DeMar DeRozan gibi yıldızlarda bu istekte bulunduklarını medya gününde açıkladılar. Süreç içinde ABD’nin en çok zorlandığı uzun pozisyonundaki isimler belirsizdi. Bu pozisyon için Miami Heat’in yıldızı Bam Adebayo’nun adı geçerken bir diğer söylenti Los Angeles Lakers’ın yıldızı Anthony Davis’in takım arkadaşı LeBron’la Paris’in yolunu tutabileceği yönündeydi.

NBA'de yılın takası: Damian Lillard Bucks'ta... İşte takasın kazananlarıNBA’de yılın takası: Damian Lillard Bucks’ta… İşte takasın kazananları

Ancak en merak edilen husus Fransa ve ABD’yi karşı karşıya getiren Joel Embiid’in tercihinin ne olacağıydı. 2022-23 sezonunu normal sezon en değerli oyuncusu seçilerek kariyerinin zirvesinde tamamlayan yıldız isim üç ülke arasında tercih yapacaktı. Kamerun asıllı isim ülkesini tercih edebilirdi. Son olimpiyat gümüş madalyası sahibi Fransa ikinci adaydı. ABD ise oyuncunun geliştiği yer olması itibarıyla üçüncü aday olarak göze çarpıyordu. 76ers’ın yıldızı tercihini yaptı. ABD basınından gelen haberlere göre Joel Embiid, 2024 yazında ABD formasını giymeyi tercih etti. Bununla birlikte ABD, cephanesine olağanüstü bir uzun eklemesi yaparak Paris’e gitmeyi garantiledi. Kadronun kalanı nasıl şekillenir bilinmez ancak uzun pozisyonu için Embiid eklemesi son derece göz korkutucu.

Embiid NBA’in en değerlisi!Embiid NBA’in en değerlisi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.