Spor tarihinin en pahalı kontratları listesine beyzbol damgası

Shohei Ohtani Los Angeles Dodgers'la 10 sene 700 milyon dolar karşılığında anlaşma sağladı. Bu anlaşma spor tarihinin en büyük kontratı olurken ilk 10'da beyzbol büyük yer kapladı.

Spor 12 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Spor tarihinin en büyük kontratları...

Spor endüstrisinde dönen paralara akıl sır erdirmek zorlaştı. Bir sporcu günümüzde 10 sene için 700 milyon dolarlık anlaşma imzalaması mümkün hale geldi. Bunda reklam anlaşmaları, sponsorların yatırımları, yayın gelirlerinin her birinin ayrı ayrı etkisi var.

Her ne olursa olsun beyzbol gibi dünya çapında belli bölgelerde yaygın olmayan, özellikle Avrupa’da izleyicisi kısıtlı olan bir spordaki imza bile geniş yankı uyandırdı. Japon sporcu Shohei Ohtani Los Angeles Dodgers’la 10 sene için 700 milyon dolara sözleşme imzaladı. Bu anlaşma spor tarihinin en büyük anlaşması oldu.

Spor tarihinin en büyük imzasını Japon beyzbolcu attı: 10 sene için 700 milyon dolar!Spor tarihinin en büyük imzasını Japon beyzbolcu attı: 10 sene için 700 milyon dolar!

En pahalı anlaşmalar listenin ikinci ve üçüncü sırası dünya çapında en çok izlenen sporun tarihine geçen iki isme ait. Leo Messi Barcelona döneminde 4 yıl için 674 milyon dolara imza atmıştı. Cristiano Ronaldo Suudi Arabistan ekibi El Nassr’a 2.5 yıl için 536 milyon dolara gitti. Bu ücretlerden de anlaşılacağı üzere yıllık kazanca baktığımızda iki büyük futbolcu da Ohtani’den fazla kazanıyor.

Listenin 4. sırası için yeniden ABD’ye yolculuğa çıkıyoruz. Kansas City Chiefs’in süper yıldızı Patrick Mahomes’un takımıyla 10 sene için 450 milyon dolarlık sözleşmesi var. Ancak bu sözleşmenin içinde çeşitli bonuslar ve şartlar bulunuyor. 5. sırada El Ittihad’la 2 yıl 436 milyon dolara anlaşan Karim Benzema var. 6. sırada listedeki ikinci MLB sporcusu Mike Trout yer alıyor. Trout Ohtani’nin eski takımı Los Angeles Angels’la 12 sene için 426 milyon dolara anlaşmıştı.

NBA tarihindeki ilk sezon içi turnuvasının galibi LakersNBA tarihindeki ilk sezon içi turnuvasının galibi Lakers

Listenin 7. sırasında dövüş sporlarından bir isim Canelo Alvarez var. Alvarez DAZN’la 5 sene 365 milyon dolarlık anlaşma yaptı.

Listedeki son 4 oyuncu yine MLB’den Ohtani’nin takım arkadaşı olacağı Mookie Betts takımı Los Angeles Dodgers’la 12 sene 365 milyon dolara anlaşmıştı. New York Yankees’in yıldızı Aaron Judge takımıyla 9 yıl 360 milyon dolarlık anlaşma yaptı. Dodgers’ın eski yıldızı Manny Machado bir başka Kaliforniya takımı San Diego Padres’le 11 sene 350 milyon dolara anlaşmıştı. New York’un bir diğer takımı Mets zamanında Francisco Lindor ile 10 sene 341 milyon dolara sözleşme imzalamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.