Türkiye kadın cinayetlerini konuşurken kadınlar şiddet görmeye devam ediyor

Kadına şiddet bitmiyor. Kahramanmaraş'ta V.K., boşanma davasından çıktıktan sonra eşi D.K.'yı bıçakla yaraladı. Bitlis'te ise sekiz ay önce boşanan Ö.G. ve annesi eski eşi E.K.'den şiddet gördü.

Gündem 10 Ekim 2024
Fotoğraf: Dilara Açıkgöz / csgorselarsiv.org

Türkiye’nin gündeminde kadınlar var. Öldürülen, tecavüz edilen, tacize uğrayan ve susturulan kadınlar. Daha bir hafta olmadı, iki genç kadın korkunç bir şekilde katledildi. Aynı gün İstanbul’un en işlek semtlerinden birinin orta yerinde bir kadın iki kişi tarafından taciz edildi ve genç kadına tecavüz girişiminde bulunuldu. Bir başka kadın boşandığı eski eşi tarafından dövüldü. Bir diğerini eşi boğdu, ötekiyse sokak ortasında vuruldu. Ve kim bilir medyaya yansımayan kaç kadın daha tacize, tecavüze uğradı ve belki de öldürüldü.

Biz tüm bu cinayetleri konuşurken bir kadına Kahramanmaraş’ta, bir diğerine Bartın’da öldürme teşebbüsüyle saldırıldı.

D.K.’nın bıçaklandıktan sonraki görüntüleri.

Kahramanmaraş’ta Adliye önünde gerçekleşen olayda, boşanma aşamasında olan D.K. ve V.K. sabah adliyede duruşmaya katıldı. D.K. ertelenen duruşma çıkışı adliyeden ayrılıp yolun karşısına geçmek isterken eski eşi V.K. yanına geldi. Kısa sürede tartışmaya başlayan ikili arasındaki tartışma kısa sürede hiddetlendi.

V.K. çocuğunun önünde D.K.’ye bıçakla saldırdı. Vücuduna aldığı çok sayıda bıçak darbesiyle ağır yaralanan D.K. kanlar içinde yere yığılırken V.K. olay yerinden kaçtı.

Olay yerine acilen sağlık ekipleri sevk edildi ve D.K.’nın ilk müdahalesi olay yerinde yapıldı. D.K. ambulansla götürüldüğü hastanede tedavi altına alındı.

D.K.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

V.K. ise polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Darp sonrası çekilen fotoğraflar.

Eski eşini ve kayınvalidesini dövdü

Bitlis’in Ahlat ilçesi Erzikan Mahallesi’nde yaşanan olay da eski eş şiddetiyle ilgili. Yaklaşık 10 yıl evli kalan Ö.G. ve E.K. şiddetli geçimsizlik nedeniyle sekiz ay önce boşandı. Ancak düğünde takılan altınların paylaşımı nedeniyle E.K. iki gün önce eski eşinin annesiyle birlikte yaşadığı eve gitti. Gitti ve tartışmaya başladılar. Çıkan tartışmada bir çocuk annesi Ö.G. ile annesi S.G., E.K. tarafından dövüldü.

Olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Polis burnunda kanama olan S.G.’yi yerde yatarken buldu. S.G. ve annesi Ö.G.’ye sağlık ekipleri müdahale etti.

E.K. ise olay sonrası polis merkezine gitti ve düğünde takılan altınların paylaşımı nedeniyle gittiği evde eski eşinin ve annesinin saldırısına uğradığını belirterek şikayetçi oldu.

E.K.’nin basit tıbbi müdahaleyle giderilebilir raporun ardından ‘Kasten yaralama, tehdit ve hakaret’ suçundan ifadesi alınıp savcılık kararıyla serbest bırakıldı. Ö.G. ve annesi S.G için de polis ‘Koruyucu ve Önleyici Tedbir Kararı’ alındı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.