Avrupa’daki Türk derbisinde Luis Suarez vakası

EuroLeague'deki Anadolu Efes - Fenerbahçe karşılaşmasında Elijah Bryant ile Tarık Biberovic arasında yumruk yumruğa kavga çıktı. Kavgada ABD'li oyuncunun Tarık Biberovic'i ısırdığı görüntülendi.

Spor 11 Ekim 2024
Elijah Bryant ile Tarık Biberovic kavganın ardından oyundan ihraç edildi. (Fotoğraf Futbol Arena'dan alınmıştır)

Bu sezon başında açılan Basketbol Gelişim Merkezi ilk EuroLeague maçına ev sahipliğini yaptı. Anadolu Efes’in Fenerbahçe’yi ağırladığı karşılaşmada gülen takım 83-78’lik skorla sarı lacivertliler oldu. Mücadeleye damga vuran olaysa Anadolu Efes’in ABD’li oyuncusu Elijah Bryant ile milli basketbolcu Tarık Biberovic arasında çıkan kavgaydı.

Çekişmeli geçen karşılaşmanın üçüncü çeyreğinin sonuda bir aylık sakatlıktan yeni çıkan Tarık Biberovic, potaya giderek turnikeyle sayı buldu. Onu savunmak isteyen Elijah Bryant Fenerbahçeli oyuncunun üzerine düştü. Tarık Biberovic hakeme isyan ederken ABD’li oyuncunun üzerinden kalkmamasına sinirlendi ve kafasını itti. Bunun ardından saha bir anda karıştı.

Elijah Bryant’ın rakibini ısırdığı görülürken kavganın daha büyük boyutlara çıkmasını araya giren hakem Damir Javor ve diğer oyuncular önledi. Kavgadan sonra Bryant’ın sırtında tırnak izleri ve kan görüldü. Hakemler kavganın bitmesinin ardından görüntüleri izledi ve iki oyuncuyu da diskalifiye etti.

Luiz Suarez üç ısırık vakasından toplam 39 karşılaşma ceza aldı.

Yaşanan olay akıllara rakiplerini ısırmasıyla tanınan Luis Suarez’i getirdi. Suarez, 2010’da Ajax forması giyerken PSV Eindhoven’dan Otman Bakkal’ı, Liverpool takımında top koştururken Chelseali defans oyuncusu Branislav Ivanovic’i ve 2014 Dünya Kupası’nda İtalyan savunmacı Giorgio Chiellini’yi ısırmıştı. Bu üç olay nedeniyle Uruguaylı forvete toplam 39 karşılaşmadan men cezası verildi.

Tarık Biberoviç: Nasıl bir oyuncu olduğumu göstermeye devam edeceğimTarık Biberoviç: Nasıl bir oyuncu olduğumu göstermeye devam edeceğim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.