Muhteşem Fenerbahçe! İspanyol serisinde son kurban Barcelona

Fenerbahçe; Baskonia, Real Madrid ve Valencia'dan sonra Barcelona'yı da devirdi. 88-74'lük skorla ikili averajı da alan sarı-lacivertliler ilk dört sıra için büyük bir adım attı.

Spor 21 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
EuroLeague'de Barcelona'yı ağırlayan Fenerbahçe, rakibini mağlup etmeyi başardı.

EuroLeague’de çift maç haftası heyecanı Ataşehir’de oynanan maçla sürdü. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nu tıka basa dolduran Fenerbehçe taraftarları, Barcelona’yla oynanacak maç öncesi koreografi yaparak görsel şölen sundu. Mücadeleye sarı-lacivertliler formda gidişini sürdürüp ilk dört sıra iddiasında avantaj elde etmek, Barcelona ise ikinci sıradaki yerini kimselere kaptırmamak için çıktı.

Maça muhteşem bir savunma eforuyla başlayan Fenerbahçe, ilk dört dakika geride kalırken rakibine hiç saha içi isabeti şansı tanımadı ve 7-1’le öne geçti. Çeyreğin kalanında da çemberini savunma konusunda iyi iş çıkaran sarı-lacivertliler, ilk periyodu 23-11 önde kapattı.
İkinci çeyreğe 9-0’lık seriyle başlayan Fenerbahçe farkı 20 sayının üzerine çıkardı. Güçlü rakibine karşı çok büyük üstünlük kuran sarı-kanarya soyunma odasına 46-25’lik skorla önde gitmeyi başardı.

İkinci yarıya kolay basketler atarak başlayan Barcelona’ya karşı eski Barça koçu Sarunas Jasikevicius ciddiyetinin skordan bağımsız olduğunu göstermek için hemen mola aldı. Mola dönüşü Fenerbahçe’deki rehavetin sürmesiyle Katalan temsilcisi geri döndü ve farkı tek hanelere indirdi. Çeyreğin sonunu da iyi geçiren Barça, Laprovittola’nın çeyrek biterken attığı basketle farkı beşe indirdi ve son 10 dakikalık dilime 62-57’lik Fenerbahçe üstünlüğüyle gidildi.
Son periyota Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Jan Vesely’den bulduğu basketle başlayan Barça, bir diğer eski Fenerli Nikola Kalinic’in Scottie Wilbekin’e yaptığı sportmenlik dışı faulle birlikte momentum kaybetti. Wilbekin’le üst üste beş sayı bulan Fenerbahçe’de tribünler yeniden ateşlendi. Karşılaşmanın son anlarında Nigel Hayes-Davis ve Tarık Biberovic’le etkili olan Fenerbahçe, karşılaşmadan 88-74’lük skorla galip ayrılmayı başardı. Bu sonuçla hem maçı hem de ikili averajı kazanan sarı-lacivertliler, Baskonia, Real Madrid ve Valencia’nın ardından Barcelona’yı da yenerek İspanyol rakiplerine karşı dörtlemeyi tamamladı.

30’uncu maçında 19’uncu zaferine uzanan Fenerbahçe’de Wilbekin 18, Calathes ve Guduric 13, Biberovic ise 12 sayıyla oynadı. Sarı-laciverliler çift maç haftasının ikinci ayağında Olimpia Milano’yla deplasmanda karşılaşacak. Mücadele 22 Mart Cuma günü saat 22:30’da başlayacak.

Maskeli ve mızraklı tutuklandı, Trabzonspor tepkiliMaskeli ve mızraklı tutuklandı, Trabzonspor tepkili

Trabzonspor polisi suçladı, siyasetçiler birbirine girdiTrabzonspor polisi suçladı, siyasetçiler birbirine girdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.